Un milionar nemilos demolează casa unui bătrân neajutorat. Găsește printre ruine o poză cu el copil

DE Elena Petrescu | Actualizat: 24.07.2024 - 19:28
Un milionar nemilos demolează casa unui bătrân neajutorat. Găsește printre ruine o poză cu el copil - Foto: Pexels(imagine cu rol ilustrativ)
Un milionar nemilos demolează casa unui bătrân neajutorat. Găsește printre ruine o poză cu el copil - Foto: Unsplash(imagine cu rol ilustrativ)
Un milionar nemilos demolează casa unui bătrân neajutorat. Găsește printre ruine o poză cu el copil - Foto: Unsplash(imagine cu rol ilustrativ)

Un milionar nemilos demolează casa unui bătrân neajutorat. Găsește printre ruine o poză cu el copil. În iulie 2021, magnatul imobiliar Elliot Morris, din Florida, a distrus casa unui bătrân sărac, ca să dea lovitura în afaceri și să-și mărească  averea deja uriașă.

SHARE

Un milionar nemilos demolează casa unui bătrân neajutorat. Găsește printre ruine o poză cu el copil. În iulie 2021, magnatul imobiliar Elliot Morris, din Florida, a distrus casa unui bătrân sărac, ca să dea lovitura în afaceri și să-și mărească  averea deja uriașă.

Un milionar nemilos demolează casa unui bătrân neajutorat. Găsește printre ruine o poză cu el copil

Un bogătaș îngâmfat care credea că banii pot cumpăra orice a demolat casa unui bătrân sărac pentru a construi un mall. Mai târziu, în timp ce arunca un ochi printre ruine, a găsit, șocat, printre dărâmături, o fotografie a sa din copilărie.

Poate goana nebunească după averi a unei persoane să o orbească atât de tare încât să distrugă visele altcuiva pentru a și le construi pe ale sale? Da, știm cu toții că da.
În iulie 2021, magnatul imobiliar Elliot Morris, din Florida, a distrus casa unui bătrân sărac, ca să dea lovitura în afaceri și să-și mărească  averea deja uriașă.

Multimilionarul căuta locul perfect pentru a construi un mall de lux în oraș, când ochii i-au căzut pe terenul bătrânului Joe Brooke. Tânărului afacerist i-a plăcut locația și și-a pus în gând să ridice acolo noul său mall.

El a decis să dărâme casa bătrânului de pe teren. Când bătrânul Joe s-a opus, Elliot nu l-a văzut decât ca pe un mic obstacol în calea sa de care era ușor să scape...

Citește și: A transformat tragedia în succes. ”Sunt triplu amputată și un model sexy, nimic nu mă oprește!”

"Te rog, te implor. Nu am pe nimeni, iar această casă este singura amintire prețioasă pe care o am de la regretata mea soție", l-a implorat Joe pe Elliot, care îl vizitase împreună cu oamenii săi. "Nu am unde să mă duc. Vă rog, nu mă lăsați fără casă".
Dar Elliot a fost imun la rugămințile bietului bătrân. "Uite ce e, bătrâne. Am vorbit deja cu primarul, iar el este de partea mea. Voi dărâma chestia asta în două săptămâni. Tot ce ai la dispoziție sunt 14 zile să-ți împachetezi lucrurile și să pleci cu banii pe care ți-i dau. E clar?"

Bietul Joe era îngrijorat. A refuzat să accepte un ban în schimbul casei sale iubite și a continuat să plângă. Dar Elliot era departe de a fi înduioșat de lacrimile amare ale bătrânului și a plecat, rânjind satisfăcut.
"Două săptămâni și mă întorc", a auzit Joe vocea slabă a multimilionarului.

Casa lui Joe era un pic mai departe localizată decât celelalte case din zonă, așa că nimeni nu a sărit să îl ajute, nu era problema vecinilor lui. Cele două săptămâni au fost de-a dreptul de coșmar pentru bietul bătrân.
Spera să se întâmple ceva și să-l facă pe afacerist să se răzgândească.

A visat la un miracol și nu și-a împachetat deloc lucrurile. Și așa a sosit ziua demolării.
"Vă rog, vă implor! Vă rog, nu-mi distrugeți casa!", l-a implorat bătrânul Joe pe Elliot și oamenii săi, care au sosit două săptămâni mai târziu cu utilaje grele în fața casei sale pentru a o dărâma.

"Nu ți-am spus să-ți împachetezi lucrurile?" a replicat Elliot. "Nu mai este problema mea. Uite, ia cecul ăsta și pleacă. Nu am timp să ascult poveștile tale stupide și vechi".

Elliot i-a ordonat unuia dintre oamenii săi să-l ducă pe bătrânul Joe la azil. I-a înmânat cecul pentru casă, dar bătrânul a refuzat să-l ia.
Înainte de a pleca, un Joe cu ochii în lacrimi s-a uitat la Elliot și i-a spus: "Te-ai schimbat mult, tinere. Banii te-au orbit și ți-au distrus sufletul... Nu poți cumpăra totul cu bani."

"Ce tâmpenii vorbești! Ia-l pe bătrânul ăsta de aici", a ordonat Elliot. El a luat cuvintele lui Joe în derâdere și a mers mai aproape de locație pentru a vedea cum se dărâma casa. Bucuria i-a umplut inima când a văzut cărămizile și acoperișul desprinzându-se din clădire, prăbușindu-se la pământ.

"O să mă întorc în curând. Continuați să lucrați și nu atingeți nimic până nu ajung eu", a spus el, trecând pe lângă casa devenită ruine.

În acea seară, Elliot s-a întors la locul demolat pentru a-și sărbători isprava. "A fost atât de ușor să scap de obstacolul ăla bătrân!", a exclamat el în timp ce trecea peste cărămizile sparte.

Chiar atunci, a dat peste sticla spartă a unei rame foto. S-a uitat la fotografie și a tresărit șocat.

"Mamă? Ce caută fotografia ei aici?", a spus el, ridicând poza. Elliot a șters-o de praf și și-a dat seama că era o fotografie veche a mamei sale cu un copil.

"Ăsta sunt eu", a exclamat din nou. "Dar ce caută fotografia noastră în casa acestui bătrân? Trebuie să aflu", a spus el și s-a dus imediat la azil să îl vadă pe Joe.

"Tu? De ce ai venit aici? Nu ești încă fericit?", a strigat bătrânul după ce l-a văzut pe tânărul constructor. "Ce ai mai venit să distrugi?"

Citește și: O fată ia zilnic mâncare pentru un om al străzii, deși mama ei se opune. Bărbatul îi salvează viața

Joe a refuzat să se uite la Elliot, care îl ținea de mână și îi arăta fotografia pe care o recuperase din ruinele demolate.

"Cum ai făcut rost de fotografia mamei mele?", a întrebat el. "Ăsta sunt eu cu ea. O cunoști pe mama? Care este relația ta cu ea?" Elliot era furios. Știa că mama lui era un părinte singur, iar găsirea pozei ei în casa lui Joe îi trezea multe întrebări. "Spune-mi... de unde o cunoști pe mama?"
Joe, care a rămas tăcut, a vorbit în cele din urmă, dezvăluind ceva ce Elliot nu a știut niciodată.

"Am găsit-o pe mama ta Samantha pe drum, cu un copil în brațe, acum 30 de ani", a spus Joe. "Mă întorceam acasă de la înmormântarea soției mele și am găsit-o pe mama ta deznădăjduită și udă până la piele de ploaie în timp ce încerca să te protejeze pe tine să nu te uzi".

Când Elliot a auzit asta, lacrimile au început încet să îi umple ochii. "Atunci ce s-a întâmplat?", a întrebat el curios.

"Am luat-o la mine și i-am oferit adăpost. Prietenul ei, tatăl tău, o dăduse afară pentru o altă femeie", a povestit Joe. "Samantha a locuit în casa mea timp de cinci ani și am tratat-o ca pe fiica mea."

"Dar dacă a locuit cu tine, de ce s-a mutat? Aveam o casă mai mare", a întrebat Elliot, încă neîncrezător în confesiunea bătrânului Joe. "Îmi scapă ceva?"
"I-am cumpărat o casă nouă și am ajutat-o să înceapă o mică afacere din economiile mele. A devenit o femeie de afaceri de succes, dar nu l-a uitat niciodată pe acest bătrân.
Samantha m-a vizitat adesea până când a murit acum zece ani", a explicat Joe. "Am fost și la înmormântarea ei, dar cine l-ar fi observat pe acest biet bătrân. Tu ai devenit un om bogat și de succes și am fost fericit să văd cum te-a crescut ea."

În acest moment, inima lui Elliot s-a frânt. Își amintea că mama lui i-a povestit odată despre un tată iubitor care se afla în spatele succesului ei. Dar, în tot acest timp, habar nu avusese că ea îi vorbise despre bătrânul Joe.

Vinovat și cu inima frântă, Elliot a decis să își repare greșeala. 
A doua zi, a pus un panou "În construcție" pe proprietatea lui Joe și le-a ordonat oamenilor săi să construiască o casă nouă acolo. În mai puțin de patru luni, o casă frumoasă a înlocuit-o pe cea demolată.

Elliot i-a dăruit această casă lui Joe și și-a cerut scuze pentru că a fost atât de ignorant și de lipsit de considerație față de trecutul său. De asemenea, a promis că va face tot posibilul să îi întoarcă bunătatea bătrânului. Dar omul umil care era, Joe l-a iertat pe tânărul constructor și a refuzat orice formă de ajutor.

"Tu ești nepotul meu și voi accepta de la tine doar această casă și nimic mai mult. Nu aștept niciun ajutor material de la tine, în afară de dragostea ta", a spus Joe, creând un impact masiv asupra lui Elliot.

"Ești întotdeauna binevenit să îl vizitezi pe acest bătrân ca nepotul meu, nu ca un om împins de la spate de vinovăție. Chiar și mama ta a vrut să mă ajute, iar eu i-am spus același lucru!"

Joe s-a mutat fericit în noua sa casă și a dus o viață modestă. El l-a inspirat pe Elliot și l-a învățat că banii sunt trecători și pot oricând dispărea, dar nu și compasiunea și dragostea.

În cele din urmă, Elliot a construit câteva cămine de bătrâni în oraș. A ajutat oamenii nevoiași și nu a dărâmat niciodată o casă care aparținea altcuiva, decât dacă aceștia erau dispuși.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te