Adio vopsea de păr! Remediul natural viral care te scapă de firele albe. Cum se folosește?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.07.2024 - 15:09
Adio vopsea de păr! Remediul natural viral care te scapă de firele albe. Cum se folosește? - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ

Adio vopsea de păr! Remediul natural viral care te scapă de firele albe. Cum se folosește? Ce spun femeile care l-au încercat și despre ce este vorba?

SHARE

Adio vopsea de păr! Remediul natural viral care te scapă de firele albe. Cum se folosește? Ce spun femeile care l-au încercat și despre ce este vorba?

Remediul natural viral care te scapă de firele albe

Odată cu trecerea timpului, ne expunem la diferiți factori care ne arată că nu totul este ca înainte, nu doar psihic, unde nostalgia este protagonista fiecăreia dintre zilele noastre, dar fizic apar aspecte care ne îngrijorează mai mult decât credem cum ar fi ridurile sau părul alb obositor.

Deși vopselele par a fi soluția divină pentru a acoperi aceste șuvițe albe, nu toți oamenii sunt dispuși să fie supuși unui produs cosmetic pe viață, nu doar din punct de vedere economic, ci pentru că nu vor să dăuneze sănătății părului lor. Remediile naturale au apărut în urmă cu câțiva ani ca un miracol, în special henna. 

Henna, cunoscută științific ca lawsonia inermis,  este o plantă cu flori care crește între 12 și 15 metri înălțime și provine din singura specie din genul lawsonia. În mod tradițional, a fost folosit în regiuni precum Egipt, Asia de Sud și părți ale Africii pentru a vopsi părul, dar și pentru a face tatuaje temporare pentru piele și vopsirea țesăturilor.

Citește și: Ceaiul de ceapă, medicament care îţi scade tensiunea și ajută la detoxifiere. Cum se prepară acasă?

Proprietățile sale estetice au fost foarte apreciate, de fapt, se spune că doamnele chineze și-au împodobit unghiile cu desene și, chiar, în părul mumiei lui Ramses II s-au găsit urme ale acestui colorant natural. Toată puterea sa se bazează pe un pigment, lawsone , care este eliberat atunci când frunzele uscate, zdrobite ale plantei sunt amestecate cu apă. 

Pigmentul aderă la cheratina părului, oferind o culoare de lungă durată și naturală,  ceea ce a făcut în prezent mii de oameni să nu mai opteze pentru vopsele artificiale, cu compuși dăunători sănătății părului, și să opteze pentru acest cosmetic care și de numerar, acesta este foarte economic. 

Henna este un produs complet natural, ceea ce îl face o opțiune ecologică și prietenoasă cu scalpul. Spre deosebire de coloranții chimici, henna nu conține amoniac, peroxid de hidrogen sau derivați din petrol, minimizând astfel riscul de iritare și deteriorare a părului. Nu numai atât, dar utilizarea sa reduce poluarea apei și a solului, deoarece este un produs biodegradabil și lipsit de substanțe chimice nocive.

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele de păr despicate peste noapte. Acționează în 20 minute

Pe lângă colorare, henna hrănește și întărește părul. Conține minerale esențiale care ajută la întărirea părului de la rădăcini până la vârfuri, promovând o creștere sănătoasă. Aplicarea regulată a hennei nu numai că poate elimina părul gri obositor, dar poate îmbunătăți semnificativ textura părului, lăsându-l mai strălucitor, mai mătăsos și mai voluminos.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te