FRF: Corvinul trebuie să iasă din cupe europene, ca să intre-n Superligă. Cum poate promova Steaua?

DE Florin Budescu | Actualizat: 24.07.2024 - 12:17
FRF: Corvinul trebuie să iasă din cupe europene, ca să intre-n Superligă. Cum poate promova Steaua? - Foto: INQUAM PHOTOS/Gyozo Baghiu

FRF: Corvinul trebuie să iasă din cupe europene, ca să intre-n Superligă. Cum poate promova Steaua? Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), a anunțat două măsuri importante în legătură cu viitorul sezon din Liga 2.

SHARE

FRF: Corvinul trebuie să iasă din cupe europene, ca să intre-n Superligă. Cum poate promova Steaua? Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), a anunțat două măsuri importante în legătură cu viitorul sezon din Liga 2. Deciziile au legătură cu CSA Steaua și Corvinul Hunedoara.

Corvinul a obținut amânarea primelor două etape din Liga 2. Dacă nu vor ajunge în play-off-ul competițiilor europene, hunedorenii vor avea timp să schimbe forma de organizare, într-un club de drept privat.

FRF: Corvinul trebuie să iasă din cupe europene, ca să intre-n Superligă. Cum poate promova Steaua?

Astfel vor obține dreptul de promovare în Superligă. Formația lui Florin Maxim o înfruntă pe Rijeka în turul 2 preliminar din Europa League. În cazul unui eșec, ar retrograda în turul 3 preliminar din Conference League.

„Trebuie să recunoaștem că suntem impresionați de parcursul clubului Corvinul Hunedoara în ediția precedentă din Cupa României, dar și de calificarea în turul al doilea din Europa League.

Citeşte şi: Un alt dosar cu suporteri. De ce l-a săltat Poliția pe Andrei Florescu, șeful galeriei CSA Steaua

De aceea, ca urmare a inechității determinate de prevederile legislației în termen, aceeași prevedere care nu permite clubului Steaua București să promoveze, Comitetul Executiv de astăzi a luat decizia de amânare a primelor două etape din următorul sezon, pentru Corvinul Hunedoara.

Astfel încât clubul să își poată schimba forma de organizare din drept public în drept privat, dacă se va opri în turul trei al Conference League, înainte de începerea competiției din Liga a 2-a.

Dacă clubul va continua seria rezultatelor pozitive în Europa, atunci ne vom așeza din nou la masă cu reprezentanții clubului și cu UEFA pentru a se vedea dacă putem identifica și alte soluții”, a declarat Răzvan Burleanu, conform gsp.ro.

Citeşte şi: Celebru fotbalist român, fără loc de muncă de 10 luni, merge cu metroul și autobuzul: „Sunt mai jos”

De asemenea, președintele FRF a confirmat că în noul sezon CSA Steaua se va numi, în competițiile organizate de FRF, Steaua București.

„Un alt subiect care s-a aflat astăzi pe ordinea de zi face referire la aprobarea modificării denumirii CSA Steaua în Steaua București, în noul sezon, în competițiile organizate de FRF.

S-a aprobat modificarea numelui CSA Steaua în Steaua București în noul sezon din Liga a 2-a”, a mai precizat Burleanu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te