Cât a costat evenimentul de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. A durat aproape 4 ore

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 27.07.2024 - 17:27
Cât a costat evenimentul de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. A durat aproape 4 ore - Foto: Profimedia Images (rol ilustrativ)

Sumă colosală pentru evenimentul de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Festivitățile au durat 3 ore și 45 de minute. Sportivii au defilat în peste 80 de bărci, pe Sena. Au cântat Celine Dion și Lady Gaga și au fost multe alte surprize.

SHARE

Festivitățile de deschdiere a Jocurilor Olimpice de la Paris au împărțit lumea în două. Evenimentul s-a vrut a fi unul prietenos cu mediul. Sportivii au defilat în bărci pe Sena. 

Au cântat Celine Dion și Lady Gaga și, de asemena, spectatorii și telespectatorii din întreaga lume au avut parte de multe alte surprize. 

Toate acestea au costat aproximativ 142.000.000 de euro.

Cât a costat evenimentul de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. A durat aproape 4 ore

Evenimentul istoric a împărțit lumea în două. Unii au spus că este unic, frumos, iar alții l-au considerat un semn al depravării societății sau chiar un ritual demonic. Una peste alta, evenimentul a atras atenția tuturor, iar sumele investite pentru a atinge acest scop nu sunt deloc mici.

O parte a presei din Anglia dă de pământ cu evenimentul de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cuvinte ca „dezastru”, sau „haos” sunt prezente frecvent în relatările sau opiniile jurnaliștilor britanici, notează Digi Sport, într-o sinteză a materialelor apărute în Marea Britanie pe această temă. Cel mai important tabloid din lume, și el din Marea Britanie, este însă de altă părere.

Citește și: JO 2024: canotorii români ne fac cinste! Calificări în sferturi la simplu și în semifinale la dublu

Pentru The Sun, evenimentul a fost „Seine-sational„. „Istoria este pe cale să se scrie cu această ceremonie magnifică, ce are loc pe Sena mai degrabă decât pe un stadion”, a subliniat tabloidul englez, care a dezvăluit că evenimentul a costat 120 de milioane de lire sterline, aproximativ 142 de milioane de euro.

„Jocurile Olimpice au început într-un Paris îmbibat de ploaie, cu o ceremonie de deschidere plină de stele şi o paradă uimitoare a bărcilor sportivilor. Peste un miliard de oameni din întreaga lume au urmărit extravaganţa de patru ore, în valoare de 120 de milioane de lire sterline, care a fost încheiată de cântăreaţa emblematică Celine Dion”, a scris The Sun, citat de economica.net.

Cum s-a văzut evenimentul de deschdiere a JO 2024

Peste 80 de bărci care au purtat 7.000 de sportivi au pornit, pe rând, de pe Podul Austerlitz din Paris pentru o paradă plutitoare pe râul Sena, trecând pe lângă catedrala Notre-Dame pentru a ajunge la picioarele emblematicului Turn Eiffel. 

În jurul orei 22.30, a defilat delegația României. 

Vedeți mai multe despre deshiderea JO de la Paris aici:

Citește și: Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. 7.000 de sportivi au ”defilat” pe Sena

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te