RAR: 25 de certificate de înmatriculare şi 74 de sancţiuni contravenţionale, într-o singură noapte

DE Elena Petrescu | Actualizat: 17.07.2024 - 07:41
RAR: 25 de certificate de înmatriculare şi 74 de sancţiuni contravenţionale, într-o singură noapte - Foto: Agerpres(imagine cu rol ilustrativ)

RAR: 25 de certificate de înmatriculare şi 74 de sancţiuni contravenţionale, într-o singură noapte. Poliţiştii şi inspectorii RAR au reţinut, doar într-o singură noapte, 25 de certificate de înmatriculare şi au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale.

SHARE

RAR: 25 de certificate de înmatriculare şi 74 de sancţiuni contravenţionale, într-o singură noapte. Poliţiştii şi inspectorii RAR au reţinut, doar într-o singură noapte, 25 de certificate de înmatriculare şi au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 35.000 de lei.

25 de certificate de înmatriculare şi 74 de sancţiuni contravenţionale, într-o singură noapte

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, 11 sancţiuni au fost aplicate pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor, nouă pentru modificări neomologate, 51 pentru alte deficienţe tehnice şi trei pentru alte abateri prevăzute de legislaţia rutieră, conform Agerpres.

De asemenea au fost reţinute 25 de certificate de înmatriculare, pentru deficienţele tehnice constatate în urma controalelor efectuate de inspectorii din cadrul Registrului Auto Român, precum şi şapte seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare.

"În noaptea de 12 spre 13 iulie, poliţiştii Brigăzii Rutiere în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român au desfăşurat activităţi de control în trafic în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din Capitală,

prevenirii accidentelor de circulaţie înregistrate pe fondul deficienţelor tehnice ale vehiculelor şi diminuării disconfortului fonic produs de autovehiculele cărora le-au fost efectuate modificări neomologate sistemului de evacuare a noxelor", arată sursa citată.

În cadrul acţiunii s-a urmărit cu precădere starea tehnică a autovehiculelor prin verificarea sistemului de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, a sistemului de frânare, a mecanismului de direcţie, a instalaţiei de iluminare, semnalizare şi echipamente electrice,

existenţei şi autenticităţii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, vizibilităţii şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate.

S-au mai verificat sistemele de rulare (punţi, roţi, anvelope şi suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare şi concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor,

deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia sau aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te