Bătrâna traficantă de heroină de la Iași: un dosar aproape ireal la Tribunal. Zeci de ani pușcărie

DE Elena Petrescu | Actualizat: 18.07.2024 - 18:03
Bătrâna traficantă de heroină de la Iași: un dosar aproape ireal la Tribunal. Zeci de ani pușcărie - Foto: Pixabay(imagine cu rol ilustrativ)

Bătrâna traficantă de heroină de la Iași: un dosar aproape ireal la Tribunal. Zeci de ani pușcărie în total. Lumea traficanților de droguri din Iași nu este rezervată tinerilor. O sexagenară din Ferentari a vândut timp de o jumătate de an, împreună cu o prietenă, heroină.

SHARE

Bătrâna traficantă de heroină de la Iași: un dosar aproape ireal la Tribunal. Zeci de ani pușcăr în total. Lumea traficanților de droguri din Iași nu este rezervată tinerilor. O sexagenară din Ferentari a vândut timp de o jumătate de an, împreună cu o prietenă, heroină.

Bătrâna traficantă de heroină de la Iași: un dosar aproape ireal la Tribunal. Zeci de ani pușcărie

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate au auzit de activitatea Niculinei Pisică, zisă „Baba”, în martie anul trecut, conform ZiaruldeIași.

Femeia era deja cunoscută pentru preocupările din domeniul traficului de droguri. Mai fusese condamnată o dată, în 2011, iar procesul unei rețele de traficanți printre care se număra și ea era în derulare la Curtea de Apel București, încă din 2017. 

Pe măsură ce ancheta avansa, s-a aflat că femeia vindea heroină și metadonă la Iași cel puțin din ianuarie. De „modă veche”, femeia nu folosea telefonul pentru a ține legătura cu clienții săi.

Ca urmare, nici nu existau comunicații care să poată fi interceptate. De multe ori, clienții își consumau doza chiar în apartamentul Niculinei Pisică, deci posibilitatea de a prinde un client cu „marfa” la el era redusă.

Citește și: Deținut al unui penitenciar din România, evadat din arest. Pentru ce e condamnat?

A durat o vreme până când un investigator sub acoperire a putut intra în legătură cu femeia, cumpărând de la aceasta, în iunie, 3,97 grame de pulbere conținând heroină, acetaminofen și cofeină.

Anchetatorii au mai documentat două tranzacții, după care a putut fi efectuată percheziția domiciliară.
Femeia nu a făcut nicio problemă anchetatorilor, când aceștia i-au bătut la ușă.

Le-a deschis, iar după ce aceștia și-au declinat identitatea și scopul vizitei, le-a pus imediat la dispoziție cele șase doze de heroină pe care le avea asupra ei. Anchetatorii și-au continuat totuși percheziția, fără a mai găsi nimic.

După două ore, din proprie inițiativă, femeia le-a predat încă 4,63 grame de heroină pe care le avea asupra sa. Au mai fost doar confiscată o sumă de 7.800 lei, proveniți probabil din vânzări, iar treaba era terminată.

Apărarea a pus accentul pe vârsta acuzatei și pe motivația faptelor sale

Procesul a fost scurt, terminându-se în mai puțin de un an. Apărarea a pus accentul pe vârsta principalei acuzate și pe motivația faptelor sale. Atunci când fusese condamnată prima oară, în 2011, trecuse deja de 50 de ani.

Născuse 11 copii, dintre care mai trăiau zece și pe care îi crescuse singură. Una dintre fiice era campioană europeană la haltere, fapt cu atât mai remarcabil cu cât crescuse într-o zonă rău famată a Bucureștiului. „Baba” vânduse droguri pentru a-și crește copiii, a-i ține în școli și a-i pune la casele lor.

Citește și: Fostul primar PSD Daniel Tudorache, condamnat la 3 ani și 6 luni în "Dosarul diamantelor"

Magistrații Tribunalului au luat în calcul faptul că femeia colaborase cu anchetatorii și își recunoscuse fapta, aplicându-i o pedeapsă îndreptată spre minimul legal, de 10 ani de detenție.

În decembrie anul trecut, se terminase și procesul de la București, în care Pisică fusese acuzată de aceeași faptă. Cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă finală de 14 ani și 4 luni de detenție. Complicea sa a fost condamnată la 5 ani de închisoare.

Sentința Tribunalului poate fi contestată în fața Curții de Apel.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te