Leguma care îți întinerește tenul dacă o consumi. E rară și doar semințele costă 20 lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.07.2024 - 09:02
Leguma care îți întinerește tenul dacă o consumi. E rară și doar semințele costă 20 lei - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Leguma care îți întinerește tenul dacă o consumi. E rară și doar semințele costă 20 lei. Despre ce legumă este vorba și unde crește?

SHARE

Leguma care îți întinerește tenul dacă o consumi. E rară și doar semințele costă 20 lei. Despre ce legumă este vorba și unde crește?

Leguma care te întinerește dacă o consumi

Trecerea timpului este inevitabilă și, odată cu ea, corpul nostru experimentează o serie de schimbări atât în ​​interior, cât și în exterior. Și, pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră își pierde elasticitatea, apar ridurile și unele dintre funcțiile organismului încetinesc. 

Cu toate acestea, deși îmbătrânirea este un proces natural prin care trebuie să trecem cu toții, există câteva trucuri pentru ca acesta să ne afecteze cât mai puțin posibil. Alimentația adecvată și adoptarea de bune obiceiuri pot juca un rol crucial în prevenirea îmbătrânirii și atenuarea semnelor îmbătrânirii.

Departe de ceea ce ar putea crede mulți, cheia tinereții eterne nu constă doar în tratamentele scumpe de înfrumusețare, ci dieta noastră poate fi cel mai bun aliat al nostru. În acest fel, consumul de alimente bogate în antioxidanți , vitamine și minerale , precum roșiile albastre, ajută la combaterea radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânirea celulară. 

Așadar, așa cum spuneam, încorporarea anumitor alimente în viața noastră de zi cu zi poate fi foarte benefică datorită proprietăților lor de întinerire. Dintre toate opțiunile de pe piață, roșia albastră câștigă o poziție privilegiată. 

Este cultivat în principal în Spania, profitând de climatul său mediteranean care favorizează creșterea acestei soiuri și a multor alte soiuri de roșii . În acest context, regiuni precum Murcia și Almería au fost încununate drept principalii producători ai acestui superaliment. 

Dar de unde provine acest fruct curios și de ce este albastru? Este un fruct care a fost dezvoltat prin tehnici de îmbunătățire genetică cu scopul de a obține un fruct cu niveluri ridicate de antociani, pigmenții responsabili de această culoare albastră caracteristică care ne atrage atenția. 

Citește și: Specialiștii spulberă miturile despre Intermittent fasting. Care este regula de aur

Antocianinele sunt antioxidanți puternici pe care îi putem găsi în fructe precum afinele și murele . Prin urmare, deși mulți pot crede că este rezultatul modificării genetice, acesta nu este cazul, ci mai degrabă apare ca o consecință a încrucișării soiurilor care au în mod natural cantități mici de antociani. 

Proprietățile roșiilor albastre

Această roșie de culoare neobișnuită nu se remarcă doar prin nuanța sa diferită, dar are și proprietăți nutritive impresionante . În primul rând, găsim antioxidanți și, așa cum spuneam, roșiile albastre sunt extrem de bogate în nutrienți.

Citește și:  Alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Îl ai în bucătărie și costă 7 lei

Această substanță, care nu se găsește în roșiile convenționale, ajută la protejarea celulelor de deteriorarea oxidativă și poate reduce riscul de boli cronice. În plus, ca și restul fructelor acestui stil, sunt o sursă excelentă de vitamina C, esențială pentru producerea de colagen , responsabil pentru menținerea fermei și elastice a pielii. 

Așadar, odată cunoscute proprietățile sale, nu este foarte greu de identificat numeroasele beneficii ale consumului de roșii albastre în ceea ce privește întinerirea. În acest fel, datorită conținutului său ridicat de antociani și vitamina C, acest fruct ajută la reducerea ridurilor și îmbunătățește elasticitatea pielii . 

După cum am menționat, conține vitamina C , vitală pentru producerea de colagen . In acest sens, imbunatateste textura pielii si, consumul regulat, poate avea ca rezultat o fata mai fina cu o textura mai buna. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te