Este sau nu benefic să consumi ulei de măsline pe stomacul gol dimineața? Sfaturi de la nutriționist

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.07.2024 - 12:28
Este sau nu benefic să consumi ulei de măsline pe stomacul gol dimineața? Sfaturi de la nutriționist - Foto: Profimedia images

Este sau nu benefic să consumi ulei de măsline pe stomacul gol dimineața? Un mit din sfera nutriției care circulă intens pe rețelele de socializare presupune consumul unei cantități de ulei de măsline extravirgin dimineața pe stomacul gol a fost discutat de nutriționiști.

SHARE

Suntem în plin sezon estival și mulți români care merg în destinații de vacanță precum Grecia, Italia sau Spania vizitează, printre alte atracții turistice și fabrici de măsline tradiționale de unde cumpără adesea mult apreciatul ulei de măsline extravirgin proaspăt extras, ce este considerat o reală "bombă de sănătate".

Este sau nu benefic să consumi ulei de măsline pe stomacul gol dimineața? Sfaturi de la nutriționist

Uleiul de măsline extravirgin a devenit noua tendință pentru cei preocupați de sănătate, fiind consumat dimineața pe stomacul gol. Mulți susțin că oferă numeroase beneficii pentru sănătate și chiar ajută la pierderea în greutate. Însă, este necesar să fie consumat în acest mod pentru a obține aceste beneficii?

Nutriționistul Concetta Montagnese de la Institutul de Științe Alimentare al CNR confirmă că uleiul de măsline extravirgin este un aliment valoros și benefic datorită proprietăților sale antiinflamatoare și a conținutului bogat în acizi grași mononesaturați și polifenoli, precum oleocanthalul.

Sursa foto: Profimedia images

Consumul de ulei de măsline extravirgin contribuie la combaterea bolilor cardiovasculare, diabetului și ajută la menținerea tinereții celulelor. De asemenea, un consum ridicat de ulei de măsline extravirgin este asociat cu prevenirea cancerului.

Citește și: Masca de păr făcută în casă din trei ingrediente. Îți protejează podoaba capilară de caniculă

Pentru a obține cele mai multe beneficii, se recomandă consumul de peste 20 de grame pe zi, echivalentul a mai mult de două linguri, dar nu mai mult de 40 de grame pe zi, conform orientărilor italiene. Cu toate acestea, fiind un aliment foarte caloric, trebuie să fie integrat cu atenție într-o dietă echilibrată.

Sursa foto: Profimedia images

Totuși, nutriționiștii demontează tendințele de pe rețelele de socializare, afirmând că nu este necesar să beți ulei de măsline extravirgin pe stomacul gol dimineața.

Citește și: „Lichidul de aur” care îți oferă o piele strălucitoare și accelerează metabolismul. Îl bei dimineața

„Niciun studiu nu a demonstrat că consumul de ulei dimineața este mai eficient decât utilizarea lui în mesele principale. Consumul regulat pe parcursul zilei, în combinație cu alte alimente, poate îmbunătăți absorbția unor compuși bioactivi esențiali,” explică Concetta, potrivit Houseandgarden.

Este suficient să urmați obiceiurile sănătoase ale dietei mediteraneene pentru a obține toate beneficiile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te