VIDEO Europa șocată după ce Șoșoacă a cerut un preot în Parlamentul European să îl curețe de Diavoli

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.07.2024 - 08:36
VIDEO Europa șocată după ce Șoșoacă a cerut un preot în Parlamentul European să îl curețe de Diavoli - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Diana Șoșoască a intrat în Parlamentul European și a șocat de la prima apariție. Ea s-a declarat de partea Rusiei în conflictul cu Ucraina și a cerut un preot să scoată demonii din Parlamentul European.

SHARE

O eurodeputată de extremă dreapta a propus să cheme un preot pentru a sfinți Parlamentul European și a-l curăța de "diavoli", scrie influneta publicație Politico

Citește și: Șoșoacă, delir în Parlamentul European: Doar Rusia vrea pace! Românii sunt sărăciţi ajutând Ucraina

Europa șocată după ce Șoșoacă cere un preot în Parlamentul European să îl curețe de „Diavoli”

Diana Șoșoacă, liderul excentric al partidului românesc de extremă dreapta S.O.S. România, a fost aleasă recent pentru primul său mandat de europarlamentar. Fostă membră a camerei superioare a parlamentului din țara sa, ea și-a câștigat notorietatea în România pentru pozițiile sale anti-imigrație și anti-vaccin, precum și pentru comportamentul său perturbator în legislativul de la București, scrie politico.

Citește și: Șoșoacă a mers la Ambasada Rusiei, la două zile după ce a câștigat mandatul de europarlamentar

"La fel ca în Parlamentul României, aici se întâlnesc diavolii", a declarat Șoșoacă reporterilor în această săptămână.

"Voi aduce un preot să sfințească birourile și oriunde voi mai putea. Este dreptul meu la religie, la exprimarea credinței mele religioase", a spus ea.

Șoșoacă, care a purtat un costum popular tradițional românesc în prima sa zi în Parlament, a adăugat că a adus în clădire smirnă, o rășină parfumată, și "icoana Sfintei Parascheva", o sfântă din secolul al X-lea din Balcani, și "imediat atitudinea tuturor s-a schimbat".

Ea a povestit, de asemenea, un schimb de replici cu șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, în care a susținut că Metsola a pălit când a văzut-o.

"M-am dus la doamna Metsola. Când m-a văzut, s-a albit", a spus Șoșoacă. "I-am cerut o întâlnire, era din ce în ce mai albă. Mi-a spus: "Te rog să-mi scrii când vrei și sunt deschisă să discutăm"".

La începutul acestei săptămâni, într-un videoclip live pe Facebook înregistrat în timpul votului pentru alegerea unui președinte al Parlamentului, Șoșoacă s-a filmat pe sine tăind numele lui Metsola și al opozantei Irene Montero și scriind pe buletinul său de vot cuvintele NICIODATĂ PENTRU UCRAINA, NICIODATĂ PENTRU LGBT, NICIODATĂ PENTRU DICTATURA UE. În ciuda acestor eforturi, Metsola a fost aleasă pentru un al doilea mandat cu o majoritate zdrobitoare.

Miercuri, în discursul său inaugural în Parlament, Șoșoacă - care a fost criticată pentru legăturile sale cu Moscova - a acuzat UE că a ruinat România prin acordarea de ajutor Ucrainei și a cerut oprirea livrării de arme către Kiev.

"Ați distrus România, toate drumurile sunt distruse, românii sunt sărăciți [de] ajutorarea non-stop a ucrainenilor", a spus ea, adăugând că a discutat cu Moscova despre încetarea războiului, deoarece Rusia a fost "singura parte care a vrut să discute despre pace".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te