Un fost premier își anunță ieșirea din politică. Ce va face de acum înainte? ”Uneori am avut succes”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.07.2024 - 11:53
Un fost premier își anunță ieșirea din politică - Foto: captură Facebook (rol ilustrativ)

Un fost premier al României îți anunță ieșirea din politică. Motivul ține de alegerile din acest an. El a precizat că își va continua activitatea în domenii esențiale pentru viitorul României.

SHARE
Uu fost premier și-a anunțat ieșirea din politica ”de partid” după ce formațiunea din care face parte nu a atins pragul electoral la alegerile europarlamentare. 
 
El a spus că se va implica în alte proiecte dar și că nu va spune ”niciodată” reintrării în politică la un moment dat. 

Un fost premier își anunță ieșirea din politică. Ce va face de acum înainte? ”Uneori am avut succes”

Dacian Cioloș, fost premier al României și liderul REPER, și-a anunțat retragerea temporară din politica activă de partid. Cioloș a subliniat că, deși nu va mai fi implicat în politica de partid, își va continua activitatea în domenii esențiale pentru viitorul României.
 

Cioloș a explicat că această decizie este determinată de dorința de a se concentra pe proiecte concrete, unde experiența sa politică și profesională poate aduce o contribuție semnificativă. El a mulțumit tuturor susținătorilor săi și a promis că va rămâne activ în viața publică, contribuind la dezvoltarea țării din alte perspective decât cea politică.

„Au fost ani extraordinari, marcați de multiple provocări, de crize interne și internaționale. Din pozițiile de responsabilitate pe care le-am avut, le-am gestionat pe toate cu bună-credință, căutând mereu ca interesul public să fie cel care îmi ghidează deciziile.

Uneori am avut succes, alteori am greșit, am căutat să învăț din greșeli atât cât am putut – însă am trăit acești ani cu intensitate, cu conștiința că tot ce fac este supus examenului public și cu hotărârea de a rămâne loial valorilor și principiilor cu care și pentru care am intrat în politică.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: „M-aş fi aşteptat ca Marcel Ciolacu să ştie că nu MAE negociază clauzele comerciale”

Sunt mulți oameni, colegi și colege, foști colaboratori pe care i-am încurajat să se implice politic, în partide, să-și asume funcții publice. Cred în continuare că țara și cetățenii ei câștigă din implicarea politică a oamenilor buni și onești, a profesioniștilor, care aleg să intre în serviciul public și în slujba cetățenilor.

Pentru mine însă, cel puțin pentru o bună perioadă de timp, începând de azi, etapa implicării active în politica de partid se încheie. Simt că am ajuns la un punct de la care, utilitatea și eficiența mea țin de un alt mod de exprimare decât cel politic, într-un partid. Nu spun niciodată, niciodată, însă văd acest sfârșit de mandat ca pe o nouă etapă”, a transmis Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te