Iese PNL de la guvernare? Ciucă: Planul de colaborare cu PSD va fi dezvăluit după alegeri

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.07.2024 - 09:14
Iese PNL de la guvernare? Ciucă: Planul de colaborare cu PSD va fi dezvăluit după alegeri - Foto: Profimedia images

Iese PNL de la guvernare? Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că planul pentru colaborarea viitoare cu PSD va fi cunoscut odată cu anunțarea rezultatelor alegerilor parlamentare și prezidențiale din acest an, anticipând că se așteaptă la o competiție electorală "acerbă".

SHARE

Se ascut cuțitele între PSD și PNL înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare. Cele două partide aflate împreună la guvernare își fac calcule și planuri pentru a vedea dacă pot sau nu continua guvernarea împreună.

Iese PNL de la guvernare? Ciucă: Planul de colaborare cu PSD va fi dezvăluit după alegeri

Liderul PNL, Nicolae Ciucă a declarat că lucrează la o „abordare” pentru a motiva electoratul de dreapta, supărat după „căsătoria” dintre cele două formațiuni politice cu viziuni complet diferite.

"În momentul în care vom avea rezultatele alegerilor, vom ști care este planul. Sunt convins că ați remarcat (...) mai devreme am vorbit despre încrederea în electoratul liberal și încrederea în electoratul de dreapta. 

Sunt convins că trebuie să avem o abordare cât se poate de coerentă pentru a motiva electoratul de dreapta să vină să susțină tot ceea ce înseamnă valorile și virtuțile Partidului Național Liberal, pentru a putea să avem un final de an cu rezultate foarte bune pentru o construcție pe dreapta. (...) Va fi vorba despre o competiție electorală foarte acerbă", a spus Nicolae Ciucă la Digi 24.

Citește și: Ironii „marca” Ciolacu la adresa vizitei lui Ciucă în SUA: Am crezut că vrea să-i ia locul lui Biden

Premierul Ciolacu, val de ironii la adresa lui Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu și șeful PSD a lansat marți o serie de ironii la adresa lui Ciucă, partenerul său de coaliție de la PNL.

Premierul Marcel Ciolacu a comentat ironic participarea liderului PNL, Nicolae Ciucă, la summit-ul NATO de la Washington și anunțul candidaturii acestuia la alegerile prezidențiale.

Citește și: De ce e atacat Ciucă de PSD? „E complicat să lupţi când adversarul tău e general cu 4 stele”

Ciolacu a declarat că inițial a crezut că Ciucă „s-a înscris la conferința democraților, pentru înlocuirea președintelui Joe Biden”, după ce liderul de la Casa Albă a comis o serie de gafe monumentale care, într-o amunită măsură i-au știrbit din susținerea democraților.

„Cu certitudine nu când mă duc la Washington. Și eu că am văzut prima oară am crezut că s-a înscris la conferința democraților, pentru înlocuirea președintelui Joe Biden. Dacă va fi nevoie de aceste anunț o să-l fac cu certitudine în România”, a declarat ironic Marcel Ciolacu.

Întrebat când își va anunța propria candidatură la alegerile prezidențiale, Ciolacu a răspuns că va face acest anunț „cu certitudine în România”.

Referitor la un posibil tandem Nicolae Ciucă - Klaus Iohannis, liderul PSD a răspuns: „N-ați vrea să-i întrebați pe dânșii. Mă abțin cu greu... Da, da, închipuirea performanței.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te