Bucura Oprescu, ministrul care aduce pensia stă cu chirie. Are 2 puști de 12.000€ și un Mercedes

DE Alex Darvari, Vlad Alexandru | Actualizat: 25.06.2024 - 15:37
Bucura Oprescu, ministrul care aduce pensia stă cu chirie. Are 2 puști de 12.000€ și un Mercedes - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Simona Bucura Oprescu, ministrul care aduce pensia stă cu chirie. Are 2 puști de vânătoare și un Mercedes, potrivit declarației de avere. Ministrul Muncii i-a asigurat recent pe pensionari că pensiile vor crește după recalculare și că sunt bani la buget pentru acestea.

SHARE

Simona Bucura Oprescu, ministrul care aduce pensia deține două puști de vânătoare și un autoturism Mercedes. Însă nu are niciun imobil în proprietate. 

Cel puțin așa reiese din declarația sa de avere. 

Bucura Oprescu, ministrul care aduce pensia stă cu chirie. Are 2 puști de 12.000€ și un Mercedes

Ministrul Muncii nu are niciun imobil în propiretate însă salariul ei este de peste 12.000 lei lunar, conform declarației de avere depuse până la 15 iunie. 

Citește și: Ministrul Muncii îi liniștește pe pensionari. Pensia crește cu 1.000 lei la recalculare. „Sunt bani”

Este vorba despre indemnizațiile de la Ministerul Muncii și de la Camera Deputaților.

Anul trecut, avea un salariu de peste 11.000 de lei lunar.

Simona Bucura Oprescu mai deține un autoturism Mercedes GLC pe care și l-a luat în 2019. Valoarea de piață a unei asemenea mașini noi este de 50-60.000 de euro.

Citește și: Anunț despre pensie de la Ministerul Muncii. Ce perioade au fost recunoscute ca vechime

Declarație de avere Simona Bucura Oprescu by Valeria Cupa on Scribd

Puștile sunt folosite de soț care este angajat tot la stat. El primește peste 10.000 de lei pe lună de la Agenția pentru Egalitate de Șanse. La acest salariu se mai adaugă și indemnizație pentru un proiect și voucherele de vacanță. 

Cei doi soți schimbă foarte des mașinile.

În 2016 aveau un Nissan X Trail și cotizau la campania PSD cu 63.000 de lei.

Un an mai târziu, în 2017, își cumpără un RAV 4 Toyota model 2007. 

În 2018, vinde cele două mașini de mai sus cu suma de 57.000 de lei și cumpără două mașini BMW. Un BMW X5 din anul 2012 și un BMW X1 din anul 2018 (aproape nou).

În 2020 vinde BMW-ul care era mai vechi cu 9.000 de euro.

Citește și: În ce județ vor apărea primele pensii recalculate? Ministrul muncii: Procesul a ajuns la 99%

În 2021, vinde și cel de-al doilea BMW și își cumpără un Mercedes GLC care are o valoare de piață de 50-60.000 de euro. Ministrul și-a luat mașina cu banii jos, deoarece nu îi apare nicio datorie la vreo bancă sau un împrumut.

În anul 2021 când apare că a achizționat Mercedes-ul nu apare niciun împrumut în declarația sa de avere. În plus, în declarația de avere pe anul 2022, Bucura scrie că a împrumutat o persoană privată cu 19.000 de euro. Greu de spus cum a reușit acest lucru dintr-un venit lunar de 4.000 de euro la acea vreme.

Citește mai multe despre mașinile Familiei Bucura - Oprescu aici: Ministrul muncii și-a luat Mercedes de 50.000€ cu banii jos. Anterior, avusese 2 BMW. Stă în chirie

Sunt bani pentru pensii

Simona Bucura- Oprescu a spus recent că pensia crește, în medie, cu 1.000 lei la recalculare și sunt bani incluși în bugetul multianual. 

”În luna decembrie am aprobat Legea bugetului de stat pentru anul 2024. În bugetul de stat şi în bugetul asigurărilor sociale se găsesc deja sumele necesare atât pentru majorarea care a fost pusă în plată începând cu ianuarie cât şi pentru efectele recalculării, pensiile recalculate fiind primite din septembrie”, a mai afirmat Simona Bucura Oprescu.

Ministrul a mai precizat că pensionarii nu trebuie să își facă griji deoarece România are un regim economic și productiv mai mare decât aște state.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te