Ce riscă acuzații în dosarul lui Florian Coldea dacă nu depun cauțiunile în timp util? Mai au o zi

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 28.05.2024 - 13:45
Florian Coldea, cercetat pentru trafic de influență - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea (rol ilustrativ)

Fostul nr. 2 în SRI, Florian Coldea, generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă și o a patra persoană din dosar sunt cercetați sub control judiciar pentru trafic de influență. Însă ei trebuie să achite cauțiuni pentru acest lucru. Termenul limită este miercuri, 29 mai.

SHARE

Fostul prim-adjunct al SRI, generalul în rezervă Florian Coldea, fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă și o altă persoană au fost puși sub control judiciar, vineri, după ce au fost audiați de procurorii DNA timp de 15 ore. 

Conform DNA, inculpații vor depune o cauțiune în valoare de 500.000 lei (stabilită față de Florian Coldea, Dumitru Dumbravă, Doru Trăilă), respectiv 150.000 lei (al patrulea inculpat), care vor fi consemnate pe numele lor, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție, sau prin constituirea unor garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita acelorași sume de bani, în favoarea Direcției Naționale Anticorupție.

Ce riscă acuzații în dosarul lui Florian Coldea dacă nu depun cauțiunile în timp util? Mai au o zi

Cauțiunea a fost stabilită la nivelul sumei pe care cei patru ar fi primit-o drept mită pentru a face intervenții în justiție.

Potrivit unor surse judiciare, nu toate cauțiunile au fost plătite. Acuzații mai au la dispoziție ziua de azi și de mâine până când să expire termenul dat de DNA. Dacă nu fac asta, măsura mai blândă a controlului judiciar se poate schimba în arest la domiciliu sau chiar arest preventiv, anunță Digi 24.

Citește și: 13.300.000 lei profit pentru Coldea din consultanță. Din SRI a plecat cu 300.000 lei datorii

La DNA a fost azi avocatul lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă, Doru Trăilă. El a declarat că clienții lui își vor demonstra nevinovăția.

"Nu-și recunoaște nimeni vinovăția, se vor bate cu toate mijloacele legale să-și demonstreze nevinovăția", a declarat avocatul Alexandru Șerban.

Citește și: STENOGRAME Cum acționa echipa lui Coldea care a cerut șpagă 700.000 €: „Îi are pe toți la mână”

Foștii generali ai SRi, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă și ”o persoană ”fără calitate specială”, sunt cercetați penal sub control judiciar, pentru trafic de influență, ”forma participației penale fiind autoratul și complicitatea”. 

Aceștia au cerut omului de afaeri Cătălin Hideg 700.000 de euro șpagă, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că ar avea influență asupra unor magistrați din cadrul unor instanțe de judecată și că i-ar putea determina pe aceștia pronunțe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat. 

Citește și: Drumul șpăgii. Cum au ajuns banii de la afaceristul Hideg la fostul general SRI Florian Coldea?

Ulterior au cerut doar 600.000 de euro. Însă omul de afaceri a plătit 100.000 de euro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te