VIDEO Rusia atacă cu superavionul MiG-31I cu rachete hipersonice și componente SUA. De ce e mortal?

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.05.2024 - 09:18
VIDEO Rusia a prezentat superavionul de luptă MiG-31I cu rachete Kinzhal și componente SUA. E mortal - Foto: defence-ua (Imagine cu caracter ilustrativ)

VIDEO Rusia arată superavionul de luptă MiG-31I cu rachete Kinzhal și componente SUA. De ce e mortal? Pentru că poate lansa bombe la o distanță de 2.000 km.

SHARE

Publicația Ekonomichna Pravda, care citează un raport al serviciilor secrete ucrainene, a notat într-una dintre publicațiile sale că, în 2023, Rusia a cheltuit cel puțin 4 miliarde de dolari pentru electronice militare, inclusiv pentru avioanele sale de luptă.

Citește și: VIDEO Avioanele F-16 vor ataca Rusia imediat după Paște. Sunt mai puternice ca MIG-29 al Rusiei?

VIDEO Rusia arată superavionul de luptă MiG-31I cu rachete Kinzhal și componente SUA. De ce e mortal

În același timp, rușii au folosit peste 2.000 de componente produse de un total de 200 de companii din 22 de țări pentru a-și fabrica avioanele de luptă, precum Su-27SM3, Su-30SM, Su-34, Su-35S, Su-57 și chiar MiG-31I. Unele comonente au fost americane, spune presa militară ucraineană consultată de Newsweek.

Citește și: VIDEO 100.000 de soldați din 15 țări, 4 portavioane, în coasta Rusiei. În România se execută trageri

Rusia pretinde că are cea mai îmbunătățită variantă a MiG numit MiG 31I care poate lansa mult mai precis rachete Kinzhal hirepsonice.

 MiG-31I, unde "I" vine de la "Ishim", este poziționat de rușii înșiși ca fiind cea mai recentă versiune a purtătorului de rachete aeropurtate X-47M2 Kinzhal (Kinjal). Simplul fapt că acest tip de aeronavă este menționat în raportul serviciilor secrete ucrainene înseamnă că MiG-31I există nu doar în publicațiile propagandiștilor ruși, ci și ca o armă foarte reală.

Rușii au anunțat pentru prima dată chiar acest MiG-31I "Ishim" în toamna anului 2022 și chiar și atunci au poziționat această dezvoltare ca fiind cea mai recentă versiune a portavionului Kinzhal, care este mai bună decât MiG-31K de bază.

Cea mai importantă diferență între MiG-31I și "predecesorul" său este modificarea MiG-31K. În timp ce la cel de-al doilea tip de avion, piloții trebuie să introducă manual datele necesare în echipamentul de bord pentru a lansa Kinzhal, la primul tip de avion, echipamentul de bord ar permite lansarea "în mod automat, fără participarea pilotului", în funcție de parametrii specificați.

Dacă această caracteristică pretinsă a MiG-31I este adevărată, înseamnă că acum ocupanții ruși pot, teoretic, să lovească infrastructura militară și civilă a Ucrainei cu rachetele Kinzhal mult mai precis.

De ce e periculos noul avion  al Rusiei?

În timpul vizitei dictatorului Kim Jong-un la Vladivostok, Rusia, ministrul Apărării Shoigu și subordonații săi au anunțat nu numai introducerea unei rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune X-BD pentru Tu-160, ci și despre "perfecționarea" unui tip necunoscut de rachetă de croazieră pentru Tu-22M3, care ar fi primit un focos cu o capacitate de 1750 de kilograme, precum și despre faptul că un MiG-31I îmbunătățit ar putea fi folosit acum pentru a lansa racheta aerobalistică X-47M2 Kinzhal care costă 10.000.000 de dolari.

Racheta are o razăd e acțiune de 2.000 de kilometri, este o rachetă hipersonică.

Are viteza Mach 10 și capacitatea de a efectua manevre evazive. Poate transporta focoase convenționale, cât și nucleare. Până acum se știa că poate fi lansată de pe bombardiere Tu-22M3. Acum poate fi lansată și de pe MiG-31I

Întrucât vorbim despre elemente ale unei posibile consolidări a arsenalului de rachete al Rusiei, aceste declarații trebuie analizate separat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te