VIDEO 18 morți după ce un avion s-a prăbușit imediat după decolare. Pilotul, singurul supraviețuitor

DE Daniel Toșa | Actualizat: 24.07.2024 - 13:05
18 morți după ce un avion s-a prăbușit imediat după decolare. Pilotul, singurul supraviețuitor - Foto: X/ @king7851007

18 morți după ce un avion s-a prăbușit imediat după decolare. Un avion s-a prăbușit miercuri imediat după decolarea din capitala Nepalului, omorând 18 persoane și rănind un pilot care a fost singurul supraviețuitor.

SHARE

Din primele informații, avionul s-a prăbușit în urmă cu scurt timp imediat după decolarea din capitala Nepalului, omorând 18 persoane. Pilotul este singurul supraviețuitor

18 morți după ce un avion s-a prăbușit imediat după decolare. Pilotul, singurul supraviețuitor

Oficialul de poliție Basanta Rajauri a declarat că autoritățile au scos toate cele 18 cadavre. Pilotul are răni la ochi, dar viața sa nu este în pericol, a declarat un medic de la Kathmandu Medical College Hospital, unde pilotul este tratat. 

Autoritatea Aviației Civile din Nepal a transmis că avionul intern al Saurya Airlines, care urma să se îndrepte spre orașul stațiune Pokhara, a decolat la ora locală 11:11 de pe aeroportul din Kathmandu și a virat la dreapta, dar s-a prăbușit câteva minute mai târziu în secțiunea estică a aeroportului.

În Kathmandu este sezonul ploilor musonice, dar nu ploua în momentul prăbușirii. Cu toate acestea, vizibilitatea era redusă în întreaga capitală.

Aeroportul Kathmandu, principalul aeroport care deservește Nepalul, este situat într-o vale înconjurată de munți pe majoritatea laturilor. Este considerat un aeroport dificil pentru piloți, iar avioanele mai mari trebuie să treacă printr-o deschidere pe munte pentru a ateriza. Se află chiar lângă oraș și este înconjurat de case și cartiere.

Citește și: Un avion s-a prăbușit pe o autostradă din Franța. Cele trei persoane aflate la bord au murit pe loc

Cadavrele au fost duse la spitalul universitar T.U. din Kathmandu pentru autopsie. Manifestul companiei aeriene arată că la bord se aflau doi piloți și 17 pasageri. Echipajul și 16 pasageri erau cetățeni nepalezi, iar unul a fost identificat ca fiind străin, însă nu a fost dezvăluită naționalitatea.

Aeroportul Internațional Tribhuvan, principalul aeroport din Nepal pentru zboruri interne și internaționale, a fost închis, în timp ce echipajul de urgență și anchetatorii și-au început activitatea.

Saurya Airlines operează avionul Bombardier CRJ 200 pe rute interne.

Citește și: VIDEO Un Boeing 737 cu 78 de pasageri la bord s-a prăbușit. Cum a fost evitată o tragedie uriașă?

În 2019, un avion de linie din Bangladesh s-a prăbușit pe aeroportul Tribhuvan, omorând 51 de persoane, în timp ce 20 de persoane aflate la bord au supraviețuit. O anchetă a confirmat că avionul nu era aliniat la pistă, iar pilotul său era dezorientat și a încercat să aterizeze în "disperare pură" când avionul s-a prăbușit, potrivit Msn.

În 2015, un avion Turkish Airlines care a aterizat în condiții de ceață densă a derapat de pe o pistă alunecoasă a aeroportului. Avionul transporta 238 de persoane, dar nu au existat răniți grav.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te