Un mort și 5 răniți după un atac cu drone în Krasnodar. Feribot feroviar rusesc, lovit portul Kavkaz

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.07.2024 - 15:04
Un mort și 5 răniți după un atac cu drone în Krasnodar. Feribot feroviar rusesc, lovit portul Kavkaz - Foto: X/ @GlasnostGone

Un mort și 5 răniți după un atac cu drone în Krasnodar. Feribot feroviar rusesc, lovit portul Kavkaz. Dronele au lovit marți dimineață, 23 iulie, un feribot într-o gară și într-un port rusesc la est de Crimeea, provocând un mort și cinci răniți, potrivit autorităților locale.

SHARE

În dimineața zilei de marți, 23 iulie, portul Kavkaz din regiunea Krasnodar a Federației Ruse a fost atacat de dronele ucrainene. Canalul Telegram al vântului din Crimeea raportează că a fost vorba despre o lovitură asupra feribotului feroviar ancorat acolo.

Un mort și 5 răniți după un atac cu drone în Krasnodar. Feribot feroviar rusesc, lovit portul Kavkaz

Potrivit canalului Telegram, Crimean Wind, martorii au văzut marți dimineață ambulanțe și pompieri îndreptându-se spre Portul Kavkaz.

Membrii echipajului și angajații portului maritim au fost răniți, o persoană a murit, a raportat guvernatorul Veniamin Kondratyev . Serviciile operaționale din Kuban au precizat pentru TASS că cinci persoane au fost rănite.

Portul Kavkaz, din regiunea Krasnodar din Rusia, este situat pe Chushka Spit în strâmtoarea Kerch.

Citește și: VIDEO Teroare pentru rușii din Crimeea. Ucrainenii atacă furibund pe Mare și din aer cu drone

Portul poate manevra nave cu o lungime de până la 130 de metri, o lățime de 14,5 metri și o adâncime de până la 5 metri. Există, de asemenea, un feribot auto care face legătura între Teritoriul Krasnodar și Crimeea - regiunea ucraineană aflată sub ocupație rusă din 2014.

Ministerul rus al Apărării a declarat că dronele ucrainene au atacat Crimeea și Marea Neagră în noaptea de 23 iulie. Potrivit ministerului, sistemele de apărare aeriană au interceptat 21 de drone. 15 dintre acestea au fost distruse în Sevastopol, a declarat "guvernatorul" numit de Rusia, Mihail Razvozhaev. 

Citește și: Atac masiv cu drone în Crimeea. O bază rusească plină cu sisteme S-400 de 500.000.000$, spulberată

Autoritățile au închis Podul Crimeii din cauza atacului asupra peninsulei.

Potrivit unor surse ale canalului Telegram Astra din cadrul serviciilor de urgență, cel puțin una dintre dronele care au atacat Sevastopol nu a fost doborâtă și a lovit clădirea unității militare 65372 de pe Monastyrskoe Shosse, care este un centru radio cu destinație specială al GRU. Nu există victime raportate în acest moment.

Alte două drone au fost interceptate deasupra regiunilor Briansk și Belgorod. Guvernatorul primei regiuni, Alexander Bogomaz , a precizat că incidentul a avut loc în districtul Sevsky, nu au existat victime sau pagube.

Șeful regiunii Belgorod, Vyacheslav Gladkov, a declarat că drona a lovit un autoturism în mișcare în satul Shchetinovka. Trei persoane au avut nevoie de asistență medicală din cauza rănilor provocate de șrapnel, potrivit The Moscow Times.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te