Un bărbat acuzat de crimă, salvat în ultima clipă de la injecția letală după un test ADN

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.07.2024 - 18:28
Un bărbat acuzat de crimă, salvat în ultima clipă de la injecția letală după un test ADN - Foto: Profimedia image

Ruben Gutierrez, condamnat pentru uciderea unei femei în vârstă de 85 de ani în 1998 în Brownsville, Texas, a fost salvat de la injecția letală cu doar 20 de minute înainte de termen, după ce a solicitat teste ADN pentru a-și demonstra nevinovăția.

SHARE

Ruben Gutierrez urma să fie executat prin injecție letală marți seara pentru uciderea în 1998 a lui Escolastica Harrison, în vârstă de 85 de ani, în casa acesteia din Brownsville, Texas, Statele Unite, însă nu cu doar câteva minute înainte, un test ADN ar fi dovedit că este nevinovat.

Un bărbat acuzat de crimă, salvat în ultima clipă de la injecția letală după un test ADN

Execuția lui Ruben Gutierrez a fost amânată după ce acesta a solicitat teste ADN pentru a-și dovedi nevinovăția. Statul Texas planificase aseară executarea lui Gutierrez, care a fost condamnat pentru uciderea brutală a lui Escolastica Harrison în 1998, cu scopul de a-i fura economiile.

Cu toate acestea, cu doar 20 de minute înainte ca acesta să primească injecția letală într-o cameră a morții din Huntsville, Texas, Curtea Supremă a acordat o amânare a execuției.

Gutierrez a susținut în mod constant că testele ADN îi vor dovedi nevinovăția în ceea ce privește înjunghierea fatală a femeii în vârstă în timpul unui jaf la domiciliu în 1998.

Deținutul în vârstă de 47 de ani a fost condamnat la moarte pentru înjunghierea lui Escolastica la reședința acesteia din Brownsville.

Citește și: Povestea criminalului în serie care s-a inspirat din filmul horror " Vineri 13": "Pe tine te vreau"

Gutierrez a solicitat de mult timp testarea ADN, afirmând că aceasta ar demonstra că nu a avut nicio implicare în moartea ei, relatează Mirror.

Gutierrez a fost învinuit de uciderea lui Escolastica, care a avut loc la locuința acesteia din Brownsville, în sudul Texasului. 

Procurorii au susținut că uciderea profesoarei pensionate a fost premeditată ca parte a unui plan de a fura peste 500 de mii de lire sterline pe care aceasta le păstra în casa ei din cauza neîncrederii în bănci.

Curtea Supremă a emis un scurt ordin prin care declară că suspendarea executării pedepsei lui Gutierrez va rămâne în vigoare până când va decide dacă va examina sau nu recursul acestuia. În cazul în care instanța respinge recursul, suspendarea executării va fi ridicată automat.

Citește și: VIDEO Secretul ucigașului cu un „zâmbet malefic” tatuat pe față, condamnat de două ori la moarte

Gutierrez și-a susținut în mod constant nevinovăția în cazul uciderii lui Escolastica, echipa sa de avocați susținând că nu există nicio probă medico-legală sau fizică care să îl lege de crimă. Alte două persoane au fost, de asemenea, acuzate în acest caz.

Apărarea sa a depus un recurs la Curtea Supremă a SUA pentru a opri execuția, susținând că Texasul i-a încălcat dreptul la teste ADN post-condamnare care ar putea dovedi neeligibilitatea sa pentru pedeapsa cu moartea în conformitate cu legea statului, potrivit DailyStar.

Aceștia susțin că mai multe obiecte găsite la locul crimei, inclusiv tăieturile de unghii ale lui Escolastica, o șuviță de păr înfășurată în jurul degetului ei și numeroase mostre de sânge din casa ei, nu au fost niciodată testate.

Acuzarea a respins cererea de testare ADN ca fiind o manevră de a trage de timp condamnarea lui Gutierrez, care se bazează pe mai multe probe, inclusiv o mărturisire în care acesta a recunoscut că a orchestrat jaful și că se afla la locuința ei când a fost ucisă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te