Rus, suspectat de „destabilizarea” Jocurilor Olimpice, arestat la Paris. Ce s-a găsit asupra sa?

DE Daniel Toșa | Actualizat: 24.07.2024 - 09:02
Rus, suspectat de „destabilizarea” Jocurilor Olimpice, arestat la Paris. Ce s-a găsut asupra sa? - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Un rus a fost pus sub acuzare și plasat în arest preventiv marți, fiind suspectat de "organizarea de evenimente care ar putea duce la o destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice", a anunțat parchetul din Paris.

SHARE

Conform parchetului, la domiciliul bărbatului "născut în mai 1984 în Rusia" au fost găsite "elemente care sugerează intenția sa de a organiza evenimente susceptibile de a provoca o destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice".

Rus, suspectat de „destabilizarea” Jocurilor Olimpice, arestat la Paris. Ce s-a găsut asupra sa?

Nu au fost oferite detalii despre natura proiectului său, însă s-a precizat că acesta nu era de natură teroristă, motiv pentru care cazul nu a fost încredințat parchetului național antiterorist.

În contextul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice (26 iulie - 11 august) și Paralimpice (28 august - 8 septembrie), autoritățile au efectuat peste un milion de anchete administrative, excluzând 4.360 de persoane considerate o potențială amenințare, a declarat marți ministrul de Interne, Gérald Darmanin, într-un interviu pentru Paris Match.

Duminică, surse apropiate ministrului de Interne au anunțat că 880 de persoane au fost excluse de la participarea la evenimentul sportiv din cauza suspiciunilor de ingerință străină.

Citește și: 140.000 € pentru sportivii care iau locul I la Jocurile Olimpice. Ce alte prime sunt puse în joc

ONU cere "depunerea armelor" în întreaga lume cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Paris

Secretarul general al ONU a cerut "depunerea armelor" în întreaga lume cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Paris, într-un mesaj video care va fi difuzat în timpul ceremoniei de deschidere de vineri.

"Lumea se adună la Paris pentru a celebra puterea sportului. Pentru a aduce speranţa. Pentru a transcende culturile. Pentru a uni popoarele. Pentru a promova respectul reciproc şi fair-play-ul", a declarat Antonio Guterres în acest mesaj difuzat marţi de serviciile sale.

Citește și: Peste 4.300 de participanți, excluși de la Jocurile Olimpice de la Paris. Ce pericol reprezentau?

"Acestea sunt şi idealurile Naţiunilor Unite. În spiritul Armistiţiului Olimpic, fac un apel la toată lumea să depună armele. Pentru a construi punţi. Pentru a încuraja solidaritatea. Şi să tindem spre obiectivul final: pacea pentru toţi", se arată în mesaj, potrivit Le Parisien.

"Le doresc mult succes atleţilor olimpici şi paralimpici. Ne inspiraţi să visăm mai mult. Fie ca flacăra olimpică să lumineze calea către o lume a păcii şi armoniei", a adăugat secretarul general al ONU, în timp ce conflictele fac ravagii în întreaga lume.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te