Reacția NATO după Resturi de drone rusești găsite în Tulcea: „Nu sunt semne de atac intenționat”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.07.2024 - 10:06
Reacția NATO după Resturi de drone rusești găsite în Tulcea: „Nu sunt semne de atac intenționat” - Foto: X/ @war_noir

Reacția NATO după Resturi de drone rusești găsite în Tulcea. România a condamnat ferm atacurile rusești asupra porturilor Ucrainene de la Dunăre care au dus la căderea unor fragmente de drone rusești în apropierea satului Plauru din Tulcea.

SHARE

Un purtător de cuvânt al NATO a declarat că nu există niciun indiciu al unui atac intenționat pe teritoriul alianței, deși mai multe fragmente de drone rusești au fost găsite pe celălalt mal al Dunării, în România.

Reacția NATO după Resturi de drone rusești găsite în Tulcea: „Nu sunt semne de atac intenționat”

NATO a transmis că nu a văzut niciun semn al unui atac intenționat asupra teritoriului alianței, după ce trupele Moscovei au lansat 38 de drone cu rază lungă de acțiune în Ucraina peste noapte.

Forțele aeriene ale Ucrainei au distrus 25 de drone rusești, a declarat șeful său pe Telegram. Trei drone "au fost pierdute după ce au trecut frontiera de stat cu România", a adăugat el.

Ministerul român al Apărării a declarat că a găsit fragmente ale unei drone rusești Geran 1/2 în apropierea satului Plauru, peste Dunăre, față de orașul-port Izmail din sudul Ucrainei, care a fost atacată pentru a doua noapte la rând.

Citește și: MApN confirmă. Resturi de dronă rusească, găsite lângă Plauru după atacurile la granița României

Comentând rapoartele privind resturile, un purtător de cuvânt al NATO a declarat că nu există niciun indiciu al unui atac intenționat asupra teritoriului alianței.

"Deși NATO nu are informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat, aceste acte sunt iresponsabile și potențial periculoase", a declarat un purtător de cuvânt.

Două avioane de luptă finlandeze F-18, care fac parte din misiunile de poliție aeriană ale NATO în România, au fost solicitate să monitorizeze atacul, a adăugat ministerul.

Citește și: VIDEO Mesaj RO-Alert pentru a doua noapte la rând în Tulcea după atacurile la granița României

Căutările pentru alte fragmente continuă și toate locațiile în care dronele ar fi putut cădea "se aflau în afara zonelor rezidențiale și niciun element de infrastructură nu a fost deteriorat", a declarat acesta.

România are o graniță de 650 km cu Ucraina și, în ultimul an, fragmente de drone rusești au căzut în mod repetat pe teritoriul său.

Rusia a atacat infrastructura din sudul regiunii Odesa și din centrul Ucrainei, a declarat șeful forțelor aeriene.

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a declarat că două persoane au fost rănite atunci când fragmente de dronă au lovit o casă privată din districtul Izmail, potrivit KievPost.

Potrivit guvernatorului regiunii Zhitomir, sistemele de apărare aeriană au lovit majoritatea celor 10 ținte aeriene în cursul nopții, dar resturile de drone au avariat 10 case particulare și o instalație de infrastructură.

Șeful administrației militare a Kievului, Serhi Popko, a declarat că dronele au atacat capitala din direcții diferite, însă toate au fost distruse la apropiere. Popko a declarat că nu au fost raportate pagube sau victime în Kiev.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te