VIDEO Raid israelian devastator asupra portului Al-Hudaydah din Yemen. Netanyahu: "V-am avertizat"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.07.2024 - 11:26
Raid israelian asupra portului Al-Hudaydah din Yemen. Netanyahu: "V-am avertizat" - FOTO: X/ @lll_Tatarinov_H

Armata israeliană a atacat portul Al-Hudaydah din Yemen folosit de rebelii Houthi drept bază militară pentru atacuri asupra orașelor israeliene. Acest atac vine după ce premierul Benjamin Netanyahu a avertizat în repetate rânduri Yemen-ul să oprească atacurile asupra țării lui.

SHARE

Sâmbătă, avioanele de luptă israeliene au bombardat mai multe ținte din Yemen controlate de rebeli, inclusiv portul Al-Hudaydah de la Marea Roșie.

Atacul s-a soldat cu 6 morți și peste 80 de răniți în obiectivele controlate de houthi.

Atacul asupra Yemenului este răspunsul Israelului la atacul cu dronă care a ucis un cetățean israelian și a rănit 10 civili.

Raid israelian asupra portului Al-Hudaydah din Yemen. Netanyahu: "V-am avertizat"

Decizia de a ataca portul Al-Hudaydah a fost luată personal de către prim-ministru. El a fost susținut de cabinetul politico-militar al țării.

"Încă de la începutul războiului, am spus clar că Israelul va lovi pe oricine îi va face rău. Portul pe care l-am atacat nu este un port civil. A fost folosit în scopuri militare, folosit ca punct de intrare pentru arme mortale furnizate houthiștilor de către Iran", a declarat Netanyahu.

Potrivit premierului, faptul că țintele au fost lovite la 1 800 km de frontiera israeliană este o confirmare a faptului că "nu există niciun loc unde "brațul lung" al Israelului să nu poată ajunge".

Citește și: VIDEO Expozii la Tel Aviv lângă Ambasada SUA din Israel după un atac cu drone. Cine a ordonat atacul

În ultimele opt luni, rebelii houthi care sprijină organizația teroristă Hamas au lansat sute de drone și rachete împotriva Israelului.

Facem precizarea că aproape toate atacurile aeriene ale Houthi au fost interceptate cu succes de sistemele de apărare israeliene, dar ultima lovitură lansată chiar în apropierea Ambasadei SUA la Tel Aviv a adus moartea unui israelian și rănirea altor 10. 

Citește și: Rebelii Houthi au atacat cu rachete o navă comercială în Golful Aden. SUA răspund cu bombardamente

Netanyahu a declarat că astfel de răspunsuri vor fi date tuturor dușmanilor țării sale.

"Am un mesaj pentru dușmanii Israelului: Nu faceți nicio greșeală în privința noastră. Ne vom apăra prin toate mijloacele pe toate fronturile. Oricine ne face rău va plăti un preț foarte mare pentru agresiunea sa", a avertizat Netanyahu.

Houthi susținuți de Iran sunt una dintre părțile implicate în războiul civil de aproape 10 ani din Yemen. Ei controlează partea de vest a țării, unde locuiește jumătate din populație. După izbucnirea războiului în Fâșia Gaza în toamna anului 2023, gruparea houthi a lansat mai multe atacuri asupra navelor comerciale occidentale și asupra israelului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te