Macron dă Ucrainei avioane Mirage 2000-5 și formează o „brigadă franceză” de 4.500 de soldați

DE Adina Mutăr | Actualizat: 07.06.2024 - 07:55
Macron dă Ucrainei avioane Mirage 2000-5 și formează o „brigadă franceză” de 4.500 de soldați - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Macron dă Ucrainei avioane Mirage 2000-5 și formează o „brigadă franceză” de 4.500 de soldați. Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat transferul mai multor avioane de luptă franceze Mirage 2000-5 în Ucraina și pregătirea personalului militar suplimentar.

SHARE

Macron dă Ucrainei avioane Mirage 2000-5 și formează o „brigadă franceză” de 4.500 de soldați.

„Vineri vom lansa o nouă cooperare și vom anunța transferul avioanelor de luptă Mirage 2000-5 în Ucraina”, a spus președintele francez, adăugând că aeronava va permite Ucrainei să-și apere terenul și spațiul aerian.

Macron dă Ucrainei avioane Mirage 2000-5

„Franța construiește o coaliție cu alți parteneri. Factorul important este timpul de antrenament. Obiectivul este sfârșitul anului, pentru avioane și antrenamente”, a declarat Macron la TF1 și France 2, potrivit 

Pentru a pregăti piloții să zboare cu Mirage 2000-5, Franța va organiza cursuri de șase luni de pregătire pentru piloți începând din această vară, a spus Macron, potrivit European Pravda.

Un program de instruire a fost deja lansat, piloți ucraineni aflându-se în prezent la baza aeriană Cazaux, unde se antrenează pe Alphajet.

Mai mulți piloți ucraineni trebuie să fie recrutați și instruiți pe Mirage 2000-5.

Citește și: Ucraina așteaptă 13 avioane Mirage 2000 din Franța. Folosesc rachete SCALP, ce lovesc la 300 km

„Ceea ce este factorul determinant este timpul de pregătire a pilotului. Îi vom propune președintelui Zelenski ca piloții să fie antrenați în această vară. În mod normal, durează cinci până la șase luni. Și astfel, până la sfârșitul anului, poate avea piloți și avioane”, a adăugat Macron.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni cu președintele francez Emmanuel Macron și alți oficiali la Paris, vineri, 7 iunie.

Citește și: VIDEO Momentul în care avioane Mirage ale Franței vânează două avioane de luptă ale Rusiei

Se așteaptă să semneze două acorduri care oferă Ucrainei 650 de milioane de euro în împrumuturi și granturi pentru a sprijini autoritățile locale și infrastructura critică, inclusiv energia, care este vizată de bombardamentele Rusiei.

„Brigadă franceză” de 4.500 de soldați

În plus, Parisul va ajuta la pregătirea unei brigade ucrainene de 4.500 de oameni, despre care Macron a subliniat că „nu este un factor de escaladare”, potrivit Opex360.

„Provocarea cu care se confruntă Ucraina este că a mobilizat zeci de mii de oameni pentru a merge pe front. Provocarea este evident să-i antrenezi, să-i echipam. Ceea ce ne propunem este să antrenăm 4.500 de soldați ucraineni. Să-i echipăm, să-i antrenăm și apoi să le furnizăm muniția, armele, care să le permită să-și apere țara. Și asta, această brigadă, dacă pot spune franceză, este cheia. Acesta este un factor foarte semnificativ. Trecem la o nouă etapă”, a explicat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te