Franța formează o brigadă pentru armata Ucrainei. Când va intra în luptă și cu ce arme?

DE Adina Mutăr | 22.07.2024 - 17:08
Franța formează o brigadă pentru armata Ucrainei. Când va intra în luptă și cu ce arme? - Foto: France Info (imagine cu caracter ilustrativ)

Franța formează o brigadă pentru armata Ucrainei. Când va intra în luptă și cu ce arme? Peste 2000 de soldați se antrenează în centrele speciale pentru operațiuni externe.

SHARE

Franța formează o brigadă pentru armata Ucrainei. Când va intra în luptă și cu ce arme?

2.100 de soldați sunt așteptați în taberele militare din Franța pentru un antrenament special pe o perioadă de două luni.

Echivalentul unei brigăzi a armatei franceze - 2.100 de soldați ucraineni sunt așteptați în Franța pentru două luni de antrenament de luptă. Detașamentul, de dimensiuni considerabile, va fi instruit la standarde înalte. 

Franța formează o brigadă pentru armata Ucrainei. Când va intra în luptă și cu ce arme?

Soldații în pregătire vor fi primiți în centre unde soldații francezi se antrenează în fiecare an înainte de o operațiune într-un teatru extern. 

O mică parte a detașamentului ucrainean va avea ca specific antrenament cu tancuri. Informația a fost confirmată de un document scris pe care France 3 Champagne-Ardenne l-a obținut.

Deocamdată, armata franceză rămâne tăcută asupra subiectului, „comunicarea este închisă pe această operațiune”, la cel mai înalt nivel.

Obiectivul acestui antrenament de o amploare excepțională este formarea unei brigăzi a forțelor armate ucrainene până în decembrie 2024, potrivit France Info

De asemenea, echipamente de război vor fi furnizate ucrainenilor. Potrivit unui document, este vorba de 128 de vehicule de transport trupe de tip VAB, 18 tunuri de artilerie tip Caesar, 24 de tancuri ușoare. 

Citește și: Macron, în criză politică face acuzații grave: SUA și Germania se opun aderării Ucrainei la NATO

Militarii cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani se antrenează cu 30 kg de echipament și arme.

Rachete antitanc, camioane și radare vor constitui restul echipamentului francez suplimentar față de planul de transfer planificat pentru 2024.

Antrenamentul va începe în septembrie, iar formarea brigăzii va fi efectuată până în decembrie 2024.

Citește și: Ce pot face ucrainenii cu avionul Mirage-5 din Franța. Are 6300 kg de arme, inclusiv rachetele SCALP

Este un mare ajutor adus armatei ucrainene, deoarece este vorba de pregătirea unei brigăzi întregi, pentru luptă în coordonare, ceea ce mult mai util decât pregătirea luptătorilor individuali, care vor fi apoi desfășurați în unități diverse.

În total, potrivit unui document publicat în martie 2024, Franța a livrat Ucrainei echipamente militare în valoare totală de 2,615 miliarde de euro.

La aceasta trebuie adăugate 1,2 miliarde de euro acordate Facilității Europene pentru Pace (EFF), reprezentând sprijin de peste 3,8 miliarde de euro în perioada 24 februarie 2022 – 31 decembrie 2023. 

„Acest efort financiar este însoțit de o acțiune hotărâtă în ceea ce privește antrenament deoarece aproape 10.000 de soldați ucraineni au fost deja antrenați de armatele din Polonia și Franța”, scrie France Info.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te