S-a lansat aplicația ce arată cât de aglomerate sunt tramvaiele și autobuzele. Afli și cât aștepți

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 16.07.2024 - 13:13
S-a lansat aplicația ce arată cât de aglomerate sunt tramvaiele și autobuzele - Foto: Facebook/STB SA - cu rol ilustrativ

S-a lansat aplicația ce arată cât de aglomerate sunt tramvaiele și autobuzele. De luni, 15 iulie, cei care călătoresc cu aceste mijloace de transport în comun prin Capitală pot beneficia de această funcție care le va indica inclusiv timpul pe care-l au de așteptat în stații.

SHARE

S-a lansat aplicația ce arată cât de aglomerate sunt tramvaiele și autobuzele. Nicușor Dan, Primarul General al Bucureștiului a făcut anunțul, precizând că funcția este deja disponibilă începând de luni, 15 iulie. Capitala este singurul oraș din România unde călătorii beneficiază de această facilitate.

S-a lansat aplicația ce arată cât de aglomerate sunt tramvaiele și autobuzele. Afli și cât aștepți

Începând de ieri, 15 iulie, aglomerația din autobuze sau tramvaie poate fi verificată de bucureșteni, în timp real pe Google Maps.

Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Nicușor Dan, într-o postare făcută pe o rețea de socializare.

„De astăzi (n.r. - luni), călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun. Astfel, pot afla dinainte cât de aglomerat este mijlocul de transport care urmează să sosească în stație. 

Fiecare vehicul nou al STB este dotat cu mai multe numărătoare de călători, iar acestea transmit, prin computerul de bord, către serverul TPBI, numărul de persoane aflat în vehicul, astfel că se poate calcula gradul de ocupare, care se transmite către Google Maps”, a scris Nicușor Dan pe contul de Facebook.

Citește și: Mai multe troleibuze Solaris au fost puse în circulaţie pe străzile din București: „Autonomie 20 km”

Funcția este disponibilă pe tramvaiele Imperio, troleibuzele Solaris, autobuzele electrice, autobuzele Mercedes Hibrid și Otokar.

„Tot în aplicație, pe lângă gradul de ocupare, mai sunt prezentate și poziția vehiculelor și timpii de așteptare. 

Această funcție este disponibilă pe tramvaiele Imperio, troleibuzele Solaris, autobuzele electrice, autobuzele Mercedes Hibrid și Otokar.

În aplicație, pe lângă gradul de încărcare, sunt indicate și poziția vehiculului și timpii de așteptare”, a precizat edilul.

Primarul General a mai adăugat că Bucureștiul este singurul oraș din România unde această funcție este disponibilă.

Citește și: Nicuşor Dan: „Începem evaluarea preliminară a imobilelor cu risc seismic din Bucureşt

Nicușor Dan anunța, încă din martie, anul trecut, noua funcție a Google Maps legată de poziția precisă pe traseu a autobuzului, tramvaiului sau troleibuzului, prin GPS. 

De asemenea, aplicația calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinația finală, incluzând în variante metroul sau trenul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te