Povestea tinerei ucise de urs în Bucegi face înconjurul Europei și SUA: Urșii terorizează localnicii

DE Florentina Enache | Actualizat: 12.07.2024 - 14:55
Povestea tinerei ucise de urs în Bucegi face înconjurul Europei și SUA: Urșii terorizează localnicii - Foto: Freepik.com (Imagine cu rol ilustrativ)

Povestea tinerei ucise de urs în Munții Bucegi face înconjurul presei internaționale din Europa și din SUA: „Urșii terorizează localnicii”.

SHARE

Povestea tragică a fetei ucise de urs în Munții Bucegi face înconjurul presei internaționale. Publicația britanică Daily Mail a relatat evenimentele de pe 9 iulie, din Munții Bucegi, scriind: 

„O excursionistă adolescentă, despre care se crede că a fost ucisă de un urs turbat după ce acesta a târât-o și a aruncat-o într-o râpă de 120 de metri, în România, vorbea la telefon cu serviciile de urgență, cerând cu disperare ajutor atunci când a fost atacată”.

Între timp, autoritățile române au stabilit că ursul nu era turbat, la momentul atacului.

Citește și: 585.000.000 lei bonusuri în 3 ani la Romsilva care trebuia să monitorizeze urșii sălbatici din țară

Daily Mail a scris că moartea Dianei a avut loc la doar câteva luni după ce o femeie în vârstă de 72 de ani, din Scoția, a încercat să-și facă un selfie cu doi urși, în România, și a fost mușcată de unul dintre animale.

Povestea a apărut și în publicația americană The New York Post, cu titlul „Adolescentă sfâșiată până la moarte de un urs, în fața iubitului, în timpul unei drumeții”.

EuroNews a scris: „România se mândrește cu cea mai mare populație de urși din Europa, excluzând-o pe cea a Rusiei, dar moartea recentă a unei adolescente aflate în drumeție, în urma atacului unui urs, a determinat politicienii să regândească legile referitoare la uciderea animalelor”.

Citește și: România poate ține sub control 4.000 urși, dar populația a ajuns la 8.000. 3 instituții vinovate

Jurnaliștii de la cotidianul francez Le Parisien au scris că urșii din România terorizează localnicii.

„O ieșire în sălbăticie se transformă într-o tragedie. O fată în vârstă de 19 ani a fost ucisă de un urs în România, marți, 9 iulie, în timp ce se plimba cu prietenul ei pe un traseu frecventat de turiști, la sud de orașul Brașov din centrul țării. Atacul fatal a provocat emoție într-o țară în care plantigrazii se aventurează din ce în ce mai mult în afara pădurilor și au început să terorizeze localnicii”.

Tânăra a suferit atât leziuni provocate de urs, dar și de căderea de la înălțime

Tânăra de 19 ani care a murit, marţi, după ce a fost atacată de un urs pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi, avea leziuni foarte grave produse prin căderea de la înălţime, însă şi rănile provocate de animal erau profunde, au stabilit medicii legişti.

Citește și: Sfârșit tragic și prematur. Tânăra de 19 ani atacată de urs, găsită moartă. Animalul a fost ucis

Ursul a atacat-o pe tânără pe potecă, a tras-o în vegetația de lângă potecă și undeva în această vegetație a scăpat-o într-o prăpastie și a căzut acolo. Ursul a coborât după ea, iar persoana care a rămas în potecă și a văzut tot ce s-a întâmplat a sunat la 112 și de aici s-a declanșat acțiunea de recuperare sau de salvare”, a relatat șeful Salvamont România.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te