Planta din grădină care-ți vopsește părul natural. Te scapă de firele albe și de cele uscate

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.07.2024 - 17:42
Planta din grădină care-ți vopsește părul natural. Te scapă de firele albe și de cele uscate - Foto Pixabay / imagine cu caracter ilustrativ
Planta din grădină care-ți vopsește părul natural. Te scapă de firele albe și de cele uscate - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Planta din grădină care-ți vopsește părul natural. Te scapă de firele albe și de cele uscate. Iată ce remedii are planta și cum o prepari pentru a-ți schimba culoarea părului.

SHARE

Planta din grădină care-ți vopsește părul natural. Te scapă de firele albe și de cele uscate. Iată ce remedii are planta și cum o prepari pentru a-ți schimba culoarea părului.

Planta care îți vopsește părul natural 

Te-ai săturat de părul tău uscat, lipsit de strălucire și ciufulit? Vrei o soluție simplă, de casă?

Există o plantă care vă poate rezolva mai multe probleme ale părului: se numește salvie. Da, nimic de lux, disponibil în toate magazinele alimentare.

Citește și: Leguma care te ajută să obții un bronz uniform fără să stai cu orele la soare. Te costă doar 11 lei

Când vine vorba de îngrijirea părului tău, și tu îți poți forma propriile reguli. Daca ai parul tern, uscat, creț și îl vrei moale, neted și strălucitor, nu ai nevoie de o listă de produse; doar o plantă – salvie – care poate face trucul. În plus, salvia poate întuneca și părul alb și îl poate face să arate uimitor.

Salvia, cunoscută și sub numele de salvie de grădină, salvie comună, salvie adevărată sau salvie de bucătărie, poartă numele botanic Salvia officinalis . Este un arbust veșnic verde cu frunze verzi-cenusii și flori albastru-violet care înfloresc în august.

Salvie este un membru al familiei de mentă și originară din regiunea mediteraneană, deși acum veți găsi salvie în multe locuri. Nu mulți dintre noi cunosc salvie dincolo de iarba de gătit. În cele mai vechi timpuri, și mai ales în timpul Imperiului Roman, salvia era considerată o „plantă miraculoasă” care nu numai că te putea salva de o mușcătură de șarpe, dar îți putea oferi și longevitate.

Există o veche zicală engleză pentru a glorifica pe înțelept: „Cel care ar trăi pentru a da, trebuie să mănânce Salvie în mai”.

Ce beneficii are pentru părul alb?

Pe vremuri, salvie era un remediu natural popular pentru a întuneca părul alb. Din păcate, acest beneficiu al salviei este aproape uitat. Poate, dacă întrebi câțiva membri în vârstă ai familiei tale, ei îți vor spune mai multe despre plantă.

Salvia nu vă va oferi efectul dramatic al unei vopsele, dar va nuanța ușor părul, pentru a se amesteca cu culoarea naturală. Efectul este gradual, părul tău devine din ce în ce mai închis în timp. Cel mai bun lucru este că puteți aplica ceai de salvie de câte ori doriți, fără să vă faceți griji cu privire la efectele secundare pentru dvs. sau pentru mediu. 

Salvia conține pigmenți naturali care colorează părul alb în mod natural. În plus, salvia este bogată în antioxidanți care ajută la prevenirea și reducerea formării de păr gri nou.

Citește și: De ce preferă femeile să facă duș în apă mai caldă decât bărbații? Care este explicația științifică?

Pentru a face ceaiul de bază de salvie, tot ce aveți nevoie sunt frunze de salvie și apă. Dar puteți personaliza clătirea cu ceai adăugând alte ingrediente opționale după cum doriți.

Ce vei avea nevoie:

– Frunze de salvie: 3 până la 4 crenguțe proaspete (sau 1 lingură frunze de salvie uscate)

- Apă: 2 căni

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te