Încă un bloc va fi evacuat la Slănic. Adâncimea craterului este de minim 18 metri

DE Alin Crișan | Actualizat: 02.05.2024 - 20:00
Încă un bloc va fi evacuat la Slănic. Adâncimea craterului este de minim 18 metri - Foto: Profimedia Images

Craterul îşi lărgeşte marginile, anunță autoritățile din Prahova. Prefectul a anunțat că încă un bloc din Slănic va fi evacuat din cauza străzii surpate.

SHARE

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat, joi seară, că încă un bloc din Slănic, aflat în zona străzii 23 August, care s-a surpat în urmă cu o săptămână, va fi evacuat.

Încă un bloc va fi evacuat la Slănic. Adâncimea craterului este de minim 18 metri

Potrivit acestuia, craterul îşi lărgeşte marginile, astfel că autorităţile au decis să intervină şi să evacueze încă un bloc.

Prefectul a arătat că zona nu s-a stabilizat pe cale naturală, până la acest moment, motiv pentru care s-a decis intervenţia de urgenţă.

"Azi dimineaţă, în timp ce mă aflam aici pentru acţiunea Crucii Roşii de sprijinire a oamenilor evacuaţi, fiind la faţa locului, am constatat împreună cu reprezentanţii Primăriei şi ai Electrica, care încercau degajarea unui stâlp, faptul că această sufuziune îşi lărgeşte marginile, acest lucru făcându-ne să luăm decizia de a interveni rapid şi de a evacua încă un bloc.

Citește și: Meșteșugul din România care a fost înscris în patrimoniul UNESCO. E „aspirator” de turiști

O să solicităm membrilor CJSU o nouă şedinţă prin care să validăm această intervenţie rapidă, întrucât zona trebuie stabilizată. Practic, am observat că pe cale naturală această zonă încă nu s-a stabilizat şi, având în vedere că perioada este una destul de liniştită pentru cei care lucrează, (...) am luat hotărârea ca de urgenţă să intervenim asupra acestei sufuziuni.

În momentul de faţă se află la faţa locului specialiştii care ne-au fost alături de fiecare dată, plus unii noi. Vom face (...) o analiză cu constructorii care au dorit să vină în sprijinul nostru şi să ne dea anumite sfaturi în acest sens, cu reprezentanţii Institutului Geologic al României, ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti", a spus Emil Drăgănescu.

Adâncimea craterului format prin surparea străzii 23 August din oraşul prahovean Slănic este de minimum 15 - 18 metri, a afirmat, joi, prefectul Emil Drăgănescu, acesta precizând că încă un bloc va fi evacuat, iar perimetrul de siguranţă a fost extins.

"Dacă în prima zi nu am văzut nicio gaură şi acum vedem una cu diametrul de cinci metri, estimaţi şi dumneavoastră... Ea progresiv se extinde în fiecare moment. (...) Erau 2 metri şi 20 (adâncime - n.r.) ce vedeam noi, pentru că încă aveam asfaltul care nu fusese spart complet. Acum ştim că ne aflăm pe o groapă", a declarat presei prefectul, adăugând că adâncimea craterului "este undeva la minim 15 - 18 metri".

Citește și: Accident puternic în Harghita! Un tren de călători a lovit un utilaj. Circulația este oprită

Potrivit acestuia, perimetrul de siguranţă a fost extins.

"Am încercat să oferim o arie de minim 70 de metri în funcţie de datele pe care le-au avut măsurătorilor. (...) Am ţinut cont şi de specificul fiecărei zone, pentru că, normal, acolo m-am dus mai mult pentru că am mai multe locuinţe, în partea asta m-am dus mai puţin pentru că nu am locuinţele în imediata vecinătate", a adăugat Drăgănescu.

Reamintim că o stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, săptămâna trecută, pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri, astfel că autorităţile au decis evacuarea localnicilor din zonă. Peste 40 de persoane au fost evacuate la acel moment. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te