Consilier din Ministerul Educației, implicat în obținerea unei diplome de Bacalaureat false

DE Elena Petrescu | Actualizat: 25.07.2024 - 21:22
Consilier din Ministerul Educației, implicat în obținerea unei diplome de Bacalaureat false - Foto: Pixabay(imagine cu rol ilustrativ)

Consilier din Ministerul Educației, implicat în obținerea unei diplome de Bacalaureat false. Marius Căldăraru, consilier în cadrul Direcţiei Generale a Minorităţilor şi Relaţia cu Parlamentul a Ministerului Educaţiei s-a implicat în procurarea unor acte oficiale false.

SHARE

Consilier din Ministerul Educației, implicat în obținerea unei diplome de Bacalaureat false, pentru cineva fără studii.

Marius Căldăraru, consilier în cadrul Direcţiei Generale a Minorităţilor şi Relaţia cu Parlamentul a Ministerului Educaţiei s-a implicat în procurarea unor

acte oficiale false în favoarea unor persoane fără studii pentru a fi integrate social în câmpul muncii, profitând de relaţiile sale profesionale, arată o anchetă a Parchetului de pe lângă judecătoria Caracal.

Oficialul Ministerului Educației a fost condamnat într-o primă instanță pentru instigare la fals. Nu a recunoscut acuzația, invocând  ba că era băut când a discutat cu amicul care i-a cerut favorul, ba că i s-a șters conversația din aplicația WhatsApp.

Citește și: Profesor cunoscut din Capitală, reținut pentru viol. Lucra la o școală renumită și în Minister

Oficialii Ministerului Ministerul Educației au declarat pentru HotNews că instituția nu a fost informată despre anchetă și condamnarea consilierului.

Marius Căldăraru și-a dat demisia a doua zi după ce HotNews a solicitat Ministerului un punct de vedere despre acest caz.

Punerea sub  acuzare a oficialului Ministerului Educației a venit absolut întâmplător. Procurorii din Caracal cercetau alte fapte penale care îl vizau pe informaticianul Liceului Tehnologic „Constantin Filipescu”.

Cu două condamnări cu suspendare pentru infracțiuni de fals și trafic de influență, primite în 2020, informaticianul Mihai Neagoe a continuat să lucreze la Liceul Filipescu.

Citește și: Rezultate Titularizare 2024. Mai puțin de jumătate din totalul candidaților au obținut note peste 7

Pentru că și-a recunoscut într-un totul faptele și a solicitat să fie judecat prin procedura simplificată bărbatul care a solicitat diploma falsă pentru soție a scăpat cu cea mai blândă pedeapsă: 10 luni de închisoare cu suspendare pentru instigare la fals.

L-a ajutat lipsa antecedentelor penale.

Informaticianul Mihai Neagoe, chiar dacă a recunoscut faptele și a colaborat cu anchetatorii nu a scăpat de închisoare.

Având în vedere că are alte două condamnări la activ, pentru fapte similare, și că a comis noile in fracțiuni în termenul de supraveghere, Judecătoria Caracal a decis condamnarea sa la 6 ani și 2 luni închisoare, fiindu-i cumulate și pedepsele anterioare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te