Cazul morții unei femei, rezolvat după aproape 45 de ani. Un test ADN a dezvăluit criminalul

DE Florentina Enache | 23.07.2024 - 15:58
Cazul morții unei femei, rezolvat după aproape 45 de ani. Un test ADN a dezvăluit criminalul - Foto: Profimediaimages.ro (Imagine cu rol ilustrativ)
Vickie Lynn Belk și Andre Taylor - Foto: People.com

Cazul morții unei femei din SUA a fost rezolvat după aproape 45 de ani. Un test ADN efectuat în 2022 a dezvăluit criminalul.

SHARE

Un bărbat din Washington, D.C., SUA, a fost condamnat pentru crimă și viol într-un caz care a rămas nerezolvat timp de peste patru decenii.

În 1979, Vickie Lynn Belk a fost răpită, agresată sexual și împușcată mortal. Vickie, o mamă în vârstă de 28 de ani, lucra în D.C. și locuia în Suitland.

Mai mult de 40 de ani mai târziu, probele ADN au dovedit faptul că un bărbat pe nume Andre Taylor este vinovat de uciderea lui Vickie, spun procurorii.

Citește și: Cum a ajuns o femeie să stea 43 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o?

„Comunitatea noastră este un pic mai sigură astăzi, cu acest individ în spatele gratiilor”, a declarat fiul victimei, Lamont Belk, când arestarea lui Taylor a fost anunțată anul trecut. Lamont Belk avea doar 7 ani când mama sa a fost ucisă, conform unui articol al NBCWashington.com.

După un proces de nouă zile, juriul a avut nevoie de doar două ore pentru a pronunța joi un verdict de vinovăție pentru Andre Taylor.

Vickie Lynn Belk și Andre Taylor - Foto: People.com

Cazul uciderii lui Vickie Belk, rezolvat după peste 4 decenii

Pe 28 august 1979, iubitul lui Vickie a raportat dispariția acesteia la poliția din Prince George's County. Nu o mai văzuse din ziua precedentă, când fuseseră împreună la serviciu în Washington D.C., iar Vickie nu se mai întorsese la apartamentul ei din Suitland.

Anchetatorii au declarat că Andre Taylor, care avea 18 ani la momentul respectiv, a răpit-o pe Belk, în timp ce aceasta se deplasa spre mașina personală, și a agresat-o sexual înainte de a o ucide.

A doua zi, un adolescent a sunat la poliție după ce a descoperit un cadavru pe jos într-o zonă împădurită. Victima, care fusese împușcată, a fost identificată ca fiind Vickie Belk.

Citește și: Povestea criminalului în serie care s-a inspirat din filmul horror " Vineri 13": "Pe tine te vreau"

Nu a fost identificat niciun suspect la momentul respectiv, iar cazul a rămas nerezolvat.

După ce tehnologia criminalistică s-a îmbunătățit, detectivii au testat hainele lui Belk în 2022. Anchetatorii au elaborat un profil al ucigașului ei și l-au introdus într-o bază națională de date ADN, au declarat procurorii. Mai târziu în acel an, aceștia au aflat că ADN-ul testat se potrivea cu cel al lui Taylor.

Inițial, detectivii au întâmpinat dificultăți în a-l găsi pe Taylor, care nu avea nicio adresă cunoscută din 2019. Mai multe agenții au colaborat și, în cele din urmă, l-au găsit în D.C., iar acesta a fost arestat în iunie 2023.

Procurorii spun că, în timp ce vorbea cu detectivii, Taylor a recunoscut „acțiuni care au echivalat cu violul lui Belk, dar a negat că ar fi avut vreun rol în uciderea ei”.

Citește și: Misterul uciderii unei femei, deslușit după 40 de ani. Totul a pornit de la un triunghi amoros

Nu a existat nicio dovadă că Belk și Taylor s-ar fi cunoscut înainte de crimă.

În timpul anchetei, detectivii au aflat că Taylor fusese arestat în Washington pentru anumite infracțiuni și violență și că, în jurul datei crimei, locuise la mai puțin de șase kilometri de locul în care a fost găsit cadavrul lui Vickie.

Taylor riscă închisoarea pe viață când va fi condamnat în septembrie.

„Astfel de cazuri sunt rareori rezolvate”, a declarat procurorul Tony Covington într-un comunicat de presă. „Sunt foarte recunoscător că Charles County, după 45 de ani, a reușit să aducă o oarecare pace familiei Belk și dreptate pentru Vickie Lynn Belk.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te