Care sunt cele mai punctuale companii aeriene din Europa? Cele cu întârzieri operează în România

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 13.06.2024 - 07:06
Care sunt cele mai punctuale companii aeriene din Europa? Cele cu întârzieri operează în România Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Noul studiu care dezvăluie care sunt cele mai punctuale companii aeriene din Europa cu care pasagerii pot să călătorească fără probleme și întârzieri.

SHARE

Anul trecut, conform Eurocontrol, sectorul aviatic european a înregistrat o creștere de 10% a zborurilor față de 2022, traficul total ajungând la aproximativ 92% din nivelurile pre-Covid.

În ciuda acestei redresări, sectorul s-a confruntat cu numeroase dificultăți, inclusiv creșterea prețurilor la combustibil, conflicte geopolitice și greve.

Pentru a afla care companii aeriene din Europa au fost printre cele mai punctuale în 2023, echipa BestBrokers a cercetat cele mai recente statistici de la OAG, un furnizor global de date de călătorie cu sediul în Marea Britanie. 

Care sunt cele mai punctuale companii aeriene din Europa? Cele cu întârzieri operează în România

Cele mai punctuale companii aeriene din 2023

German Eurowings , o altă subsidiară a Lufthansa, este compania aeriană care a strălucit pentru punctualitate: aproximativ 92,95% din cele 156.350 de zboruri de anul trecut au sosit la timp. 

În plus, Eurowings sa îmbunătățit și în ultimii ani în ceea ce privește eficiența și experiența generală a pasagerilor.

Pe locul doi găsim TUI fly Belgium cu 87,50% din sosiri punctuale, urmată de transportatorul spaniol Iberia cu 84,81% . Ambele companii se laudă și cu o rată scăzută de anulare de 0,98% și, respectiv, 0,02%, conform siviaggia.it.

Citește și: Cea mai proastă zi din săptămână pentru a zbura cu aceste avioane. Când este momentul perfect?

Iberia și-a asigurat locul trei, cu un ușor avans față de Norvegia Widerøe, dar, în ciuda performanțelor bune în 2023, compania aeriană spaniolă a început 2024 cu mai multe greve ale angajaților și multe zboruri anulate sau întârziate.

Companiile cu cele mai multe întârzieri 

În partea de jos a clasamentului, iată compania aeriană regională italiană Air Dolomiti, cu doar 56,44% din cele 33.415 zboruri din 2023 sosind la timp.

Compania aeriană, care este o subsidiară a Germaniei Lufthansa, oferă servicii de pasageri între diverse destinații italiene și München și Frankfurt.

Dar nu este singura. De altfel, printre companiile cu cele mai scăzute performanțe ale anului trecut se remarcă și câțiva companii low cost importante (LCC) precum Easyjet (al șaselea cel mai prost în clasament) și Wizz Air UK , care nu sunt tocmai renumite pentru punctualitate și confort.

Citește și: Pasager pe zborul direct București - New York: „Am plecat cu aproximativ 45 de minute întârziere”

Două dintre cele mai mari companii aeriene europene intră, de asemenea, în mod surprinzător pe lista celor mai proaste companii aeriene din 2023, și anume British Airways și Lufthansa .

Cu doar 60,67% dintre zborurile sosind la timp în ultimul an, British Airways este pe locul 4, cu cel puțin 20.000 de zboruri pe an.

Are o rată de anulare de 3,14%, parțial din cauza restricțiilor de verificare a zborurilor introduse după Crăciun din cauza furtunii Gerrit, care a adus vânturi dăunătoare și ploi abundente în Marea Britanie.

Lufthansa, pe de altă parte, a înregistrat aproape 30% din zborurile sale din 2023 întârziate și o rată de anulare de 3,12%.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te