Avioane F-18 finlandeze supraveghează granița României cu Ucraina după atacurile Rusiei de la Dunăre

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.07.2024 - 13:45
Avioane F-18 finlandeze supraveghează granița României cu Ucraina după atacurile Rusiei de la Dunăre - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a informat că două avioane F-18 ale Forțelor Aeriene Finlandeze au supravegheat granița României cu Ucraina în contextul atacurilor din noaptea de miercuri spre joi asupra infrastructurii civile și portuare din țara vecină.

SHARE

"Ministerul Apărării Naționale a intensificat măsurile de monitorizare și supraveghere a spațiului aerian național cu forțele și mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană.

Avioane F-18 finlandeze supraveghează granița României cu Ucraina după atacurile Rusiei de la Dunăre

Începând cu ora 1:32, două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Finlandeze au decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru monitorizarea situației aeriene. Aeronavele au revenit în bază în jurul orei 3:25", a transmis MApN.

Centrul Național Militar de Comandă a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județul Tulcea. În consecință, în jurul orei 1:20 a fost transmis un mesaj RO-ALERT, iar la ora 2:13 a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

Resturi de dronă de provenienţă rusească au fost descoperite în apropierea localităţii Plauru, după atacurile de marți spre miercuri asupra infrastructurii civile și portuare din Ucraina, aproape de granița cu România, informează Ministerul Apărării Naționale.

Citește și: MApN confirmă. Resturi de dronă rusească, găsite lângă Plauru după atacurile la granița României

"Până la acest moment, la prima dintre cele trei locații identificate ca posibile zone de incidență, din proximitatea localității Plauru, jud. Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de proveniență rusească de tip Geran1/2.

Cercetările vor continua și astăzi pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locațiile identificate drept posibile zone de incidență se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură", a afirmat MApN.

Citește și: VIDEO Mesaj RO-Alert pentru a doua noapte la rând în Tulcea după atacurile la granița României

MApN informează în timp real structurile aliate despre situațiile generate de atacuri și menține un contact permanent cu acestea.

De asemenea, Ministerul Apărării Naționale condamnă ferm aceste atacuri ale Federației Ruse asupra unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, considerându-le nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te