30.000 de locuri de muncă disponibile doar vineri. Vezi ce meserii se caută și în ce domenii

DE Catinca Doboș | Actualizat: 17.05.2024 - 15:56
30.000 de locuri de muncă disponibile doar vineri. Vezi ce meserii se caută și în ce domenii - Foto: Freepik.com (Imagine cu caracter ilustrativ)

Ministerul Muncii a anunțat că peste 2.000 de angajatori sunt prezenți la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată la nivel național, astăzi, 17 mai, de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Peste 30.000 de locuri de muncă sunt vacante.

SHARE

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează astăzi, 17 mai, la nivel național, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, a anunțat Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, într-un comunicat pe Facebook.

Citește și: În ce țări merg cei mai mulți la muncă? Joburile cele mai căutate în străinătate

Ediția din acest an se desfășoară în 76 de locații din toată țara, iar datele preliminare arată că și-au anunțat prezența peste 2.000 de angajatori care au peste 30.000 de locuri de muncă vacante.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, și președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Florin-Irinel Cotoșman, au participat la două dintre cele trei burse organizate în județul Argeș, respectiv în Pitești și Curtea de Argeș.

Aceștia au discutat atât cu angajatorii prezenți la eveniment, cât și cu cei interesați de un loc de muncă.

Ce posturi sunt vacante?

Conform unui document al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, evenimentul oferă oportunități de angajare în domenii diverse, atât pentru persoanele cu studii superioare, cât și pentru cele fără:

Principalele meserii/ocupații aferente locurilor de muncă oferite persoanelor cu studii superioare sunt: inginer, referent financiar contabil, manager, economist, director, specialist in domeniul calității, șef schimb, analist servicii client, contabil, programator, șef department, ofițer bancar 

Principalele meserii/ocupații aferente locurilor de muncă oferite persoanelor fără studii superioare sunt: muncitor necalificat, agent de securitate, lucrător commercial,  manipulant marfă, confecționer îmbrăcăminte, lăcătuș mecanic,  conducător auto, casier, femeie de serviciu, electrician, spălător vehicule, zidar roșar – tencuitor, curier, sudor.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu a spus că acest eveniment este o oportunitate atât pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, dar și pentru cei care doresc o carieră în alt domeniu decât cel în care au profesat până acum.

Citește și: Zeci de locuri de muncă pentru români într-o nouă fabrică. Unde se va deschide și ce angajați caută

De asemenea, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale a menționat că este important ca românii să aibă locuri de muncă bine plătite.

„Ocuparea prin intermediul Serviciului Public de Ocupare este extrem de importantă pentru noi. Bursa Generală a Locurilor de Muncă este o oportunitate atât pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sau pentru cei care doresc să se reorienteze profesional, dar și pentru angajatori, astfel încât aceștia să își acopere deficitul de forță de muncă. 

Pentru a avea o piață a muncii puternică, trebuie să avem un grad de ocupare cât mai mare, astfel încât, pe de o parte, românii să aibă locuri de muncă bine plătite, pe de altă parte, angajatorii să aibă angajați care sunt bine remunerați datorită competențelor pe care le au.

Citește și: LOCURI DE MUNCĂ Cum poți câștiga 7.500 lei pe lună, plus cazare gratis pe litoralul Mării Negre?

Îmi doresc ca dintre cei care astăzi vin la bursele locurilor de muncă organizate de noi, cât mai mulți să își găsească un loc de muncă bun, în care să își dezvolte cariera și să aibă o remunerație cât mai bună pentru un nivel de trai cât mai ridicat”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura - Oprescu.

Citește și: Se deschide o fabrică nouă în România după Paște. Sute de locuri de muncă vor fi disponibile

La acest eveniment participă și angajatori care au anunțat locuri de muncă pentru tineri cu risc de marginalizare socială, precum și angajatori care și-au arătat disponibilitatea să angajeze cetățeni ucraineni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te